Hírek

Potápi Árpád János: össznemzetben gondolkodnak és cselekednek

Évről évre rendszeres részt­vevője az 1764-es madéfalvi vérengzés évfordulóján szervezett megemlékezéseknek, de gyakran látogatja és együtt ünnepel az erdélyi, székelyföldi közösségekkel. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárt a szombati madéfalvi megemlékezésen többek között az elmúlt év nemzetpolitikáját is érintő kihívásokról kérdeztük.
Tovább

Ahol minden hegynek, folyónak és mezőnek magyar neve van

Szomorú és tragikus eseményről emlékezünk ma meg, aminek ha a részleteit felidézzük, még mindig heves érzelmeket vált ki egy ilyen hatalmas igazságérzettel megáldott nemzet gyermekeiből, mint amilyenek mi, magyarok vagyunk – mondta ünnepi beszédében Varga Judit, Magyarország igazságügyi minisztere a madéfalvi veszedelem 259. évfordulóján, szombaton.
Tovább

Novák Katalin köztársasági elnök újévi köszöntője

Alább olvasható Novák Katalin Magyarország köztársasági elnökének újévi köszöntője.
Tovább

Karácsonyi dallal rukkolt elő az István, a király székelyföldi nagyprodukció alkotócsapata

Klasszikus karácsonyi szerzeménnyel, a Csendes éj című dallal idézi meg az ünnep hangulatát az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció alkotócsapata. A dalt stúdióban rögzítették, és klipet is forgattak hozzá, ezzel ajándékozva meg mindazokat, akik szívesen látják újra együtt a produkció szólistáit, rockzenekarát, táncművészeit és stábtagjait.
Tovább

95 ezer lej gyűlt össze IX. Jótékonysági Katalin-bálon

Kilencedik alkalommal szervezte meg a Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa a Jótékonysági Katalin-bált. Rekord összegnek számító 95 ezer lejt gyűjtöttek a rászorultak megsegítésére.
Tovább