Hírek

Tusványos a nemzeti összetartozás műhelye

Tusványos a nemzeti összetartozás és a nemzeti élni akarás egyedülálló műhelye - fogalmazott az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke a székelyföldi Tusnádfürdőn július 19-24. között megrendezendő 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább

Újraindul a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-program

Újraindul a diaszpórát segítő Kőrösi Csoma Sándor-program és a szórványmagyarságot támogató Petőfi Sándor-program a koronavírus-járvány miatti kétéves kényszerszünet után - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten.
Tovább

Szülőfalujában állítottak szobrot Czetz János honvédtábornoknak, az Argentin Katonai Akadémia alapítójának

Szülőfalujában, a háromszéki Gidófalván állítottak mellszobrot szerdán, születése 200. évfordulóján Czetz Jánosnak, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc legfiatalabb tábornokának, az Argentin Katonai Akadémia (Colegio Militar de la Nación) alapító igazgatójának.
Tovább

Program, útlezárások, parkolás a csíksomlyói búcsú idején

A járvány előtti rendszer szerint zajlik az idei csíksomlyói zarándoklat mind az egyházi szertartások, mind pedig a közlekedési szabályok szempontjából, a vásáron viszont lesz változás – számolt be kedden Korodi Attila csíkszeredai polgármester, valamint Urbán Erik, az Erdélyi Ferences Rendtartomány vezetője. Szó esett a forgalmi korlátozásokról, parkolásról is a búcsú idején.
Tovább

Nemzeti összetartozás napja - Erdély kiemelt helyszíne lesz a programoknak

Számos program várja az érdeklődőket az idén pünkösddel egy időpontra eső június 4-i nemzeti összetartozás napja alkalmából határon innen és túl.
Tovább