Hírek

Székelyvarságon felavatták a magyar állam támogatásával felújított iskola épületét

A Hargita megyei Székelyvarságon vasárnap felavatták a helyi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola magyar állami támogatással felújított épületét.
Tovább

Dübörög a székelyföldi gazdaságfejlesztési program

A Pro Economica Alapítvány mindhárom székelyföldi pályázati csomagja sikertörténetnek számít. Maros, Hargita és Kovászna megyében a következő időszakban új élelmiszer-feldolgozó üzemek, vágóhidak és modern szállodák épülnek magyar kormányzati támogatásból. A Székelyföldi Gazdaságfejlesztési Program mintájára idén hirdetik meg a partiumi megyék pályázatait.
Tovább

Már 12 000 külhoni és anyaországi diákot ért el a Határtalanul! középiskolai vetélkedő

Az összetartozás jegyében hirdetett középiskolai vetélkedőt a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.
Tovább

Orbán Viktor ünnepi beszéde az 1956. évi forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján

Méltó és igazságos, hogy nemzeti ünnepünk záróakkordjaként itt, a Zeneakadémián hajtsunk fejet az ’56-os forradalmárok előtt. Az 1956-os szabadságharc is úgy indult, ahogy a mi forradalmaink rendszerint kezdődni szoktak. A mi forradalmaink idején a kanócot hol Petőfi vagy Sinkovits szavalata, hol egy fiatal zongoraművész virtuóz előadása vagy éppen a Bánk bán, esetleg egy opera nyitánya gyújtotta meg.
Tovább

Magyar napközi épült Maroshévízen

A magyar kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési programja keretében épült napközit avattak fel a hétvégén Maroshévízen. A korszerű és szép létesítménybe azonban csak később tudnak beköltözni a gyermekek.
Tovább