Hírek

Célba ért a jótékonysági futás: hatszáz kilométert futottak a szórványkollégium támogatására

Megérkeztek a célállomásra, a magyarfülpösi szórványkollégiumba Szimandl Anita, Náray Balázs és Sperka Tamás amatőr ultrafutók, akik az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány által szervezett jótékonyság akció keretében futottak. A hat napon át tartó, hatszáz kilométeres táv megtételével a szórványkollégium számára gyűjtöttek adományokat. A sporttáborban résztvevő gyerekek, Ady István református lelkipásztor, illetve többen is a kollégium munkatársai közül a falu szélén fogadták a futókat.
Tovább

Magyarországi támogatással épült sportcsarnokot avattak Gyimesközéplokon

hálaadó szentmisét Kovács Gergely gyulafehérvári római katolikus érsek celebrálta, ennek keretében a helybéli 18 éveseket is köszöntötték. A templomi szertartáson elhangzott: az építkezést a település volt plébánosa, a három éve elhunyt Bodó György kezdeményezte 2016-ban, mivel a községben sem az iskolának, sem az önkormányzatnak nem volt sportlétesítménye.
Tovább

Megszűnt a karanténkötelezettség

A mai naptól karantén nélkül tud utazni Romániából Magyarországra és Magyarországról Romániába minden magyar, magyar-román, illetve román állampolgár!
Tovább

Mára bátorítást és lehetőséget kapott a határon túli magyarság Trianon sebe után

Trianon sebe után végre bátorítást, lehetőséget, támogatást kapott a határon túli magyarság erkölcsileg, érzelmileg, intézményesen és anyagilag – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Tihanyban a nemzeti összetartozás konferencián.
Tovább

Trianon minden magyarnak gyötrelem

Szinte nincs olyan magyarlakta település a Kárpát-medencében, ahol ne valósult volna meg valamilyen fejlesztés a kormány támogatásával – mondta lapunknak Potápi Árpád János, akit a trianoni békediktátum évfordulója apropóján kérdeztünk. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerint aggasztó, hogy a baloldalon – Gyurcsány Ferenc irányításával – ugyanazok akarnak visszakerülni a hatalomba, akik nemzetellenes, és külhoni magyarság érdekeivel ellentétes politikát folytatnak, akik gyűlöletkampányt folytattak ellenük és előbb engednék be a bevándorlókat, minthogy segítenék a külhoni magyarokat.
Tovább