Hírek

VI. Konzul Kupa síverseny Hargitafürdőn

Immáron hatodik alkalommal február 16-án, szombaton 10:00 órától szervezte meg Főkonzulátusunk a VI. Konzul Kupa síversenyt a hargitafürdői Miklós-pályán és biatlonpályán.
Tovább

Nyolcvan éve szentelték püspökké Márton Áront

Felekezeti hovatartozástól függetlenül kitörő örömmel fogadták Márton Áron kinevezését a megüresedett gyulafehérvári püspöki székbe nyolcvan esztendővel ezelőtt. Az új főpásztort 1939. február 12-én a kolozsvári Szent Mihály-templomban szentelte püspökké Andrea Cassullo romániai apostoli nuncius-érsek. Az évfordulóra Isten szolgája Márton Áron püspök írásaiból, a korabeli sajtóból válogatott a Székelyhon.
Tovább

Felújították a gyimesbükki óvodát, amely már napköziként is működhet

Ezentúl napköziként is működhet a gyimesbükki óvoda, miután teljes belső felújításon esett át, és étkező-, valamint hálóhelyiségeket is alakítottak ki benne. A beruházást a Magyar Kormány támogatta a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül. A munkálatok értéke 406 ezer lej.
Tovább

Csángó középiskolásoknak szánt kollégiumot avattak Bákóban

Moldvai csángó középiskolásoknak szánt kollégiumot avattak pénteken a moldvai Bákóban. Burus Siklódi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) elnöke az MTI-nek elmondta: az erre a célra megvásárolt magánházban kialakított kollégium 15-20 diák számára biztosít ellátást.
Tovább

Minden idők leghosszabb zarándokvonata indul a csíksomlyói pápai misére

Minden idők leghosszabb zarándokvonatát indítja el Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói szentmiséjére a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours utazási iroda – közölték a szervezők pénteken Szombathelyen.
Tovább