Hírek

A mentorprogram a Kárpát-medencében kialakított gazdasági hálót erősíti

A mentorprogram erősíti a Kárpát-medencében az elmúlt években kialakított gazdasági hálót, ezen felül "ez a háló azt is eredményezi, hogy egyre inkább egy gazdasági térről beszélhetünk, hogy ha a Kárpát-medencére gondolunk" - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az erdélyi mentorprogram második évadát megnyitó online sajtótájékoztatón csütörtökön.
Tovább

A magyar állam támogatásával újult meg a moldvai Nagypatak római katolikus műemléktemploma

A Szent Márton napi búcsú keretében szentelték újra vasárnap a moldvai Nagypatakon (Valea Mare) a magyar állam támogatásával restaurált római katolikus műemléktemplomot.
Tovább

A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok Románia irányába

A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok Románia irányába
Tovább

Magyar állami elismerés az 1956-os forradalom és szabadságharc elvei melletti példaértékű kiállásért

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át Lay Imre, az Erdélyi Magyar Ifjak Szövetségének titkára szombat délután Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán. A rangos elismerést Áder János, Magyarország köztársasági elnöke adományozta az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.
Tovább

Egy természeti kincs örökösei vagyunk

Kedden délután a marosvásárhelyi Bernády Házban mintegy 40 természetfotóból álló kiállítás nyílt. A tárlat a visegrádi négyek (V4) országaiból (Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország) származó fotóművészek válogatott munkáiból állt össze. A fényképeket Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának gondozásában Münchenből hozták Marosvásárhelyre, október 19-e után Sepsiszentgyörgyön is láthatja a közönség. A kiállítást Tóth László főkonzul, Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere és Nagy Miklós Kund művészeti író nyitotta meg.
Tovább