Hírek

Az erdélyi magyar fiatalok pénzügyi, gazdasági téren való érvényesülését segíti a Pénzidomár

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Kara és az OTP Bank Románia, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának közreműködésével immár hetedik alkalommal hirdeti meg a Pénzidomár – pénzügyi és gazdasági vetélkedőt középiskolások számára.
Tovább

Gyülekezeti ház névadó ünnepsége Nagymohán

Október 31-én Nt. Nagy Csaba lelkipásztor vezetésével gyűlt össze Nagymoha közössége, hogy a gyülekezeti ház névadásával ünnepeljék meg a reformáció napját. A Brassó megyei szórványtelepülés ünnepén részt vett Nt. Szegedi László generális direktor, és Nt. Miklósi Mátyás Csaba esperes. Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa részéről Kőrösi Viktor Dávid konzul köszöntötte az egybegyűlteket.
Tovább

Orbán Viktor ünnepi beszéde az 1956. évi forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján

Tisztelt Ünneplők! Hölgyeim és Uraim! A matematika egyik tétele szerint két negatív szám szorzata mindig pozitív szám. Nehezen érthető igazság ez. Ha ezt a furcsa igazságot lefordítjuk a történelem nyelvére, hirtelen kirajzolódnak előttünk a magyar história alapvonalai. Szinte minden forradalmunk és szabadságharcunk negatív eredménnyel zárult; vereség, áldozat, megtorlás. De ebből valahogy végül pozitív végeredmény lett; megmaradás, haza és szabadság. Igazi misztérium ez, amelyet minden nemzeti ünnepünk fölidéz.
Tovább

Reformáció Európában - ökumenikus ünnepség Csíkszeredában

Ökumenikus Istentiszteletet, valamint az 500 évvel ezelőtti reformáció egyháztörténeti kulisszáiról megtartott előadást szervezett október 20-án a csíkszeredai evangélikus egyházközség, melyen a történelmi magyar egyházak lelkipásztorai, a főkonzulátus részéről pedig Kőrösi Viktor Dávid konzul vett részt.
Tovább

Mikecs- és Mátyás-emlékünnepség Csángóföldön

Mikecs László csángókutató születésének 100., illetve Hunyadi Mátyás trónra lépésének 560. évfordulóját ünnepelték a moldvai Magyarfaluban helyiek, elszármazottak és meghívottak. Az ünnepségen Magyarország csíkszeredai főkonzulátusát Kőrösi Viktor Dávid konzul képviselte.
Tovább