Hírek

Ünnepi nyitvatartás

Ünnepi nyitvatartásunk az alábbiak szerint alakul.
Tovább

Csoma-zarándoklat Csomakőrösön

A hagyományhoz híven Csomakőrösön zajlottak az idei, XXX. Csoma-napok zárórendezvényei. A szombati eseményeken, mint mindig, az egyházi és világi méltóságok mellett Kovászna testvértelepüléseinek küldöttei, helybéliek és idegenből érkezettek tisztelegtek Kőrösi Csoma Sándor emléke előtt.
Tovább

Népzeneoktatás lehetőségei Moldvában

Április 5-7 között tartották Lábnyikban a Népzeneoktatás lehetőségei Moldvában - oktatásmódszertani mesterkurzus c. konferenciát. A programon jelen volt Hunyadi Péter főszervező, Pogár László, az MCSMSZ elnöke, Túri András, az Ódudai Népzenei Iskola képviseletében, Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa részéről pedig Kőrösi Viktor Dávid.
Tovább

Közgyűlést tartott a Marosi Református Egyházmegye

Április 4-én, Marosbogát református templomában tartotta soron következő közgyűlését a Marosi Református Egyházmegye. Az eseményen meghívottként jelen volt Kőrösi Viktor Dávid konzul, aki köszöntötte a közgyűlést.
Tovább

Átadták az első babacsomagokat a kisgyermekes családoknak

Minden anyasági támogatást igénylőnek babacsomagot ajándékoz Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága. Székelyföldön az első, kisgyermekes családok számára hasznos holmikat tartalmazó csomagokat az anyaország csíkszeredai főkonzulátusán szerdán adták át.
Tovább