Hírek

Visszanyerte eredeti szépségét a marosszentgyörgyi kastély

Tíz éve elmúlt, hogy a marosszentgyörgyi önkormányzat megvásárolta a község központjában álló, tizenkilencedik századi Máriaffy-kastélyt, amelyet önerőből, valamint európai uniós támogatással sikerült rendbe tenni. Következik a bebútorozása, majd a használatba vétele.
Tovább

A határokon átívelő összefogás eredményeként valósulhatott meg az új plébániaépület

Az épület megáldása után jelképesen is birtokba vehették a gyimesfelsőlokiak az új plébániaépület és közösségi házat vasárnap délután. A 2017-ben elkezdett beruházást helyi és anyaországi pályázati támogatásokból, valamint a hívek és az egyházi elöljárók nagyvonalú adományaiból finanszírozták.
Tovább

Ismét kitettek magukért a Székelyföldi Lovas Ünnep szervezői és résztvevői

„Bátran kijelenthetjük, hogy a XIV. Székelyföldi Lovas Ünnep Székelyföld legnagyobb lovas eseménye” – fogalmazott az idei rendezvény kapcsán Bajkó Tibor főszervező. Három nap alatt közel 80 programponttal várták a közönséget, a székelyföldi és távolabbi vidékekről érkező vendégeket a gyergyószentmiklósi Krigel Lovaspályán a hétvégén.
Tovább

Fantasztikus energiákat szabadított fel az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció

Életre szóló élményt nyújtott a közönségnek és az alkotóknak egyaránt az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció. Augusztus 19-én a nyilvános főpróbán láthatta először a közönség az előadást, majd augusztus 24-ig öt alkalommal telt ház előtt, a Sepsi Arénában mutatják be a Szörényi–Bródy-alkotópáros legendás rockoperáját.
Tovább

Románia eldöntheti, hogy melyik ligában játszik

Németh Zsolt szerint Romániának el kell döntenie, hogy részt kíván-e venni a Kelet-Közép-Európában létrejövő egységes gazdasági térben, vagy kizárólag az európai nagy országok ligájában akar szerepelni.
Tovább