Hírek

A háború meteorütközésként térítette el pályájáról a gazdaságot, de a nehezén túl vagyunk

Három év alatt „két meteorral is összeütköztünk”: először 2020-ban a Coviddal, amelyet valahogy kivédett az ország és gyorsan visszatért a saját maga számára kijelölt útra, de 2022-ben jött a háború, amely letérítette a pályájáról – jelentette ki Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.
Tovább

Önfenntartó ösztönre nevelni a magyar gyerekeket: új bölcsődét avattak Marosvásárhelyen

Átadták pénteken a Marosvásárhelyi Református Kollégium új bölcsődéjét, a magyar kormány támogatásával kialakított intézmény a református egyház legnagyobb ilyen jellegű beruházása Erdélyben.
Tovább

„Közös pályán, egy nyelven”

A csoportmeccsekkel elkezdődött a hétfőtől szerdáig tartó székely–magyar utánpótlás labdarúgótorna Csíkszeredában. Az első nap néhány szélsőséges különbségű eredmény mellett izgalmas és látványos találkozókat hozott.
Tovább

Több mint 160 ezer diák vett részt a Határtalanul középiskolai vetélkedőn

Több mint 160 ezer magyarországi és külhoni diák vett részt a Nemzetpolitikai Államtitkárság szervezésében zajló Határtalanul középiskolai vetélkedőn, amelynek nagydöntőjét szerdán tartották.
Tovább

Nemzeti összetartozás napja Csíksomlyón

Az első világháborút lezáró, 1920. június 4-én aláírt trianoni békeszerződésre, a diktátum következményeire emlékeztek vasárnap délután, a csíksomlyói Fodor Ház melletti Székely Hadosztály emlékműnél.
Tovább