Hírek

Szent Miklós Napok és dísztanácsülés Gyergyószentmiklóson

A Szent Miklós Napok keretén belül évzáró dísztanácsülést tartott Gyergyószentmiklós önkormányzata. Az ünnepélyes a város jeles személyiségeit avatták díszpolgárrá, illetve tüntettek ki Pro Urbe díjjal, valamint több testvértelepülési kapcsolatot is megerősítettek. Az eseményen Kőrösi Viktor Dávid konzul képviselte Magyarország csíkszeredai főkonzulátusát.
Tovább

Emléket állítottak az egyházalapítónak

A vallásszabadság és az unitárius egyház megalakulásának 450. évében, advent első vasárnapján a marosvásárhelyi kövesdombi unitárius templom belső udvarán hálaadó istentisztelet keretében felszentelték Dávid Ferenc egyházalapító unitárius püspök mellszobrát és a nőszövetség zászlaját. Igét hirdetett Ft. Bálint-Benczédi Ferenc unitárius püspök, az ünneplőket Nt. Kecskés Csaba esperes-lelkipásztor, Novák Csaba Zoltán szenátor és Kőrösi Viktor Dávid konzul köszöntötte.
Tovább

Új óvoda és bölcsőde a dicsőszentmártoni közösségnek

Szombaton, november 17-én Dicsőszentmárton és környékének magyarsága jövőbe vetett hittel tisztelgett az ősök emléke előtt. Az anyaországi önkormányzati és a román parlament magyar képviselőinek jelenlétében aláírták az új magyar óvoda és bölcsőde alapító okiratát, kopjafát lepleztek le a mindenkori pedagógusok emlékére. Az eseményen Kőrösi Viktor Dávid konzul képviselte főkonzulátusunkat.
Tovább

Háromnapos rendezvénysorozattal idézik fel Csíkszeredában a száz éve megalakult Székely Hadosztály történetét

Háromnapos rendezvénysorozattal idézik fel a hét végén Csíkszeredában a száz éve megalakult Székely Hadosztály történetét. A rendezvénysorozatról sajtótájékoztatón beszéltek szerdán a szervezők.
Tovább

Székelyföld következik

A jövő év elején indítja útjára a magyar kormány által támogatott székelyföldi gazdaságélénkítési programját a lebonyolító Pro Economica Alapítvány. Az eddig is erős romániai politikai ellenszélben zajló budapesti segítségnyújtás – amelynek első, kísérleti támogatási programját Maros megyében bonyolították le – Székelyföld esetében némileg módosított formában zajlik majd, és ez alkalommal is elsősorban az agrárágazat fejlesztését célozza.
Tovább