Hírek

Templomavatás és hálaadás Madarasi-Feketén

Június 2-án tartották a templomként és közösségi házként funkcionáló hajdani református parókia felújításának hálaadó istentiszteletét Madarasi-Feketén. Az eseményen Magyarország csíkszeredai főkonzulátusát Kőrösi Viktor Dávid konzul képviselte.
Tovább

A csíksomlyói pápalátogatásra utazók figyelmébe

Ferenc pápa 2019. június 1-én Csíksomlyóra látogat, ahol helyi idő szerint 11:30 órakor szentmisét tart. Ezzel kapcsolatban kérjük, figyelmesen olvassák el alábbi tájékoztatót.
Tovább

II. Moldvai Majális és mesemondó találkozó Lészpeden

Május 18-án második alkalommal szervezték meg a Moldvai Majálist. A Lészpeden megtartott eseményen részt vett és köszöntőt mondott Márton Attila csángó oktatási programkoordinátor, Pogár László, az MCSMSZ elnöke, Lászlófy Pál, az RMPSZ tiszteletbeli elnöke és Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább

Ezrek rótták le kegyeletüket a háborús hősök előtt Úzvölgyében

Több ezren vettek részt vasárnap délután az úzvölgyi katonai temetőben tartott ökumenikus istentiszteleten, mintegy tiltakozásképpen az oda – minden szakmai jóváhagyás nélkül – rekordgyorsasággal megépített román parcella ellen. Az eseményen azt a tiltakozó nyilatkozatot is bemutatták, amelyet rövidesen valamennyi érintett helyi és megyei hatóságnak, a kormánynak és az államelnöki hivatalnak is elküldenek.
Tovább

A magyar kormány is kiveszi a részét a pápalátogatás előkészítéséből

A magyar kormány 160 millió forinttal támogatta a csíksomlyói pápalátogatás előkészületeit, hozzájárult többek között a Hármashalom oltár, valamint a Jakab Antal Ház felújításához. Soltész Miklós, Magyarország egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn a helyszínre látogatott.
Tovább