Hírek

A mi szabadságunkért szenvedtek

A 45 éven át tartó kommunista rezsim meghurcoltjaira emlékeztek szombaton Csíkszeredában, a még élő volt politikai foglyok társaságában. Megértésről, megbocsátásról, elégtételről és a felelősök nevesítésének elmaradásáról mondtak beszédeket és hajtottak főt az immár 233 nevet felsoroló – és még mindig nem teljes – városközponti emlékműnél.
Tovább

Megjelentek a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-program pályázati felhívásai

Ismét lehet pályázni a diaszpóra magyarságát támogató Kőrösi Csoma Sándor- és a szórványmagyarságot segítő Petőfi Sándor-program ösztöndíjaira - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. A kérelmeket legkésőbb március 25-ig kell feladni, azoknak április 2-ig kell beérkezniük.
Tovább

Iskola- és munkaszüneti nappá nyilváníthatják Hargita megyében május 31-ét a pápalátogatás miatt

Iskola- és munkaszüneti nappá nyilváníthatják május 31-ét, a csíksomlyói pápalátogatás előtti napot Hargita megyében. Az erre vonatkozó kérést már továbbították az illetékeseknek – derült ki a katolikus egyház képviselőinek csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Tovább

Minden magyar gyermeknek legyen lehetősége magyar óvodába járni

A harmadik üteménél tartó kárpát-medencei óvodafejlesztési programmal a kormány meg akarja teremteni a lehetőségét annak, hogy minden magyar gyermek és minden vegyesházasságban született gyermek magyar bölcsődébe, magyar óvodába járhasson.
Tovább

VI. Konzul Kupa síverseny Hargitafürdőn

Immáron hatodik alkalommal február 16-án, szombaton 10:00 órától szervezte meg Főkonzulátusunk a VI. Konzul Kupa síversenyt a hargitafürdői Miklós-pályán és biatlonpályán.
Tovább