Hírek

Novák Katalin beiktatási beszéde

Tisztelt Honfitársaim, kedves Vendégeink! Hálával a szívemben jöttem ma ide. Hálás vagyok azért, hogy itt van velem a családunk apraja-nagyja, és így szólhatok Önökhöz. Hálás vagyok azért is, hogy ennyien együtt vagyunk! Köszöntöm a világ összes magyarját, azokat is, akik távolból kísérnek bennünket figyelő szeretetükkel.
Tovább

Az elmúlt tizenkét év magyar nemzetpolitikai tevékenysége zsinórmértékké vált a Kárpát-medence más népeinek szemében is

Nyugodtan mondhatjuk, hogy az elmúlt években, amit a magyar nemzetpolitika a Kárpát-medencében, illetve a diaszpóraközösségekben elért, az Európa-, de világszerte is egyedülálló – fogalmazott a Cselekvő nemzet – Az újraegyesítés erőforrásai 2010–2022 című kiadvány bemutatóján Potápi Árpád János. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár kiemelte: bár ez belülről nézve talán nem érzékelhető, de a tizenkét év alatt a magyar nemzetpolitika zsinórmértékké vált a Kárpát-medence más népei, például a románok vagy a szerbek számára is.
Tovább

A Nemzeti Újrakezdés Programban kétmilliárdos támogatást nyertek el külhoni magyar szervezetek

Kétmilliárd forintos támogatást nyertek el külhoni magyar szervezetek a Nemzeti Újrakezdés Program 2022 két pályázati kiírásában, ebből 2372 projekt és cél valósul meg - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
Tovább

A romániai kisebbségi jogokra fókuszál a Kárpát-medencei magyar kisebbségi jogi kalauz újabb kötete

Megjelent a Kárpát-medencei magyar kisebbségjogi kalauz második kötete, amely a romániai kisebbségi jogokat veszi górcső alá.
Tovább

A Csíkszeredai Sportklub újra megvédte címét az Erste Ligában

Két harmadnyi remek játékkal és húsz perc energiatakarékos hokival simán nyerte a Csíkszeredai Sportklub az Erste Liga Döntő 5. mérkőzését. A kék-fehérek ezzel lezárták a párharcot, újra Erste Liga bajnoki címet ünnepelhetnek, megvédték a címüket.
Tovább