Hírek

Az újszülötteket és a daganatos betegeket szolgálják az adományok

Több mint 22 ezer lej értékű adománnyal segíti a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és a Csíki Vállalkozók Egyesülete. Az adományozók a tavaly novemberi Katalin-bálon felajánlott összeg egy részéből 265,5 méter textilárut, 60 darab takarót és két infravörös lázmérőt vásároltak az újszülöttosztály részére, illetve egy speciális hűtőszekrényt az onkológiára. Az adományokat csütörtök délelőtt adták át az egészségügyi intézményben.
Tovább

Hagyományőrzők százai temették a farsangot és a telet Csíkszeredában

Mókázó hagyományőrző csoportok tagjai, maskarákba bújt mulatozók, zenészek és számos érdeklődő járta be szombaton Csíkszereda utcáit a 31. kiadásához érkezett hagyományos megyei farsangtemetésen.
Tovább

Több százan vettek részt a jubileumi Konzul Kupán Hargitafürdőn

A hideg idő ellenére több százan vettek részt a jubileumi, tizedik Konzul Kupán szombaton Hargitafürdőn.
Tovább

Nobile Officium II. könyvbemutató a főkonzulátuson

Oláh-Gál Elvira Nobile Officium II. című könyvét mutatjuk be január 19-én, csütörtökön 18:00 órától Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán, a Lázár-ház eskütermében. A kötetet bemutatja: Magyarosi Sándor, a Székelyföld folyóirat szerkesztője. Házigazda: Beke Mihály András első beosztott konzul. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Tovább

Potápi Árpád János: össznemzetben gondolkodnak és cselekednek

Évről évre rendszeres részt­vevője az 1764-es madéfalvi vérengzés évfordulóján szervezett megemlékezéseknek, de gyakran látogatja és együtt ünnepel az erdélyi, székelyföldi közösségekkel. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárt a szombati madéfalvi megemlékezésen többek között az elmúlt év nemzetpolitikáját is érintő kihívásokról kérdeztük.
Tovább