Hírek

Jó lesz Veszprémbe utazni

Veszprém éppen harminc éve testvérvárosa Sepsiszentgyörgynek, és ennek a kapcsolatnak erős tartalmat ad, hogy az idén Európa egyik kulturális fővárosa is (Temesvár és a görögországi Elefszina mellett), ahol több sepsiszentgyörgyi fiatal zenekar, képzőművész és alkotó is megmutatkozott már – jelentette ki Vargha Fruzsina alpolgármester tegnap a Lábas Házban, ahol a közönség is ízelítőt kaphatott a gazdag programkínálatból, amelyet pár órával korábban Tóth László csíkszeredai főkonzul részvételével sajtótájékoztatón is ismertettek.
Tovább

Premier előtt álló filmeket vetítenek

Olyan mozgóképes alkotásokat tekinthet meg a csíkszeredai közönség, amelyek mozipremier előtt állnak – hangzott el a magyar filmnapok keddi, beharangozó sajtótájékoztatóján, amelyet április 21–23. között tartanak a megyeszékhelyen. Néhány film vetítése után a színészekkel, illetve rendezőkkel személyesen találkozhatnak az érdeklődők.
Tovább

Magyar Arany Érdemkereszttel ismerték el Czegő Zoltán munkásságát

Költői, írói munkássága, az erdélyi költészet hagyományának ápolása érdekében kifejtett munkássága elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át Czegő Zoltán pénteken Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán.
Tovább

Piros-fehér-zöld színekbe burkolózott az idén négyszáz éves Mikó-vár

Március tizenötödikét, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kitörésének napját nemzeti ünnepként ünnepli a Kárpát-medence magyarsága. Csíkszeredában az ünnepségsorozatot koszorúzás, néptáncelőadás és fényfestés színesítette.
Tovább

Elérhető a Konzinfó Ügysegéd és Konzinfó Start az online konzuli ügyintézési felület

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a minél kényelmesebb ügyintézés érdekében a Külgazdasági és Külügyminisztérium elindította a Konzinfo Ügysegédet konzuli ügyintézési felületét, valamint ennek idegen nyelvű változatát, a Konzinfo Startot, melyek az elektronikusan előkészíthető konzuli ügyeket tartalmazzák.
Tovább