Hírek

Megvannak a Magyar szemmel fotópályázat nyertesei

Lezárult a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Magyar szemmel című fotópályázat, megvannak a nyertesek – jelentette be közösségi oldalán Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
Tovább

Védettségi igazolvány igénylése

Az alábbiakban részletes leírás található a védettségi igazolvány igénylésével kapcsolatban azok az ügyfelek, akik rendelkeznek Ügyfélkapu regisztrációval.
Tovább

Ügyfélkapu nyitása elektronikus személyi igazolvánnyal online

Az alábbiakban részletes leírást található az Ügyfélkapu nyitásával kapcsolatban. Azoknak az ügyfeleknek van lehetősége online Ügyfélkapu nyitására, akik rendelkeznek már elektronikus személyazonosító igazolvánnyal. Ellenkező esetben be kell fáradni a Főkonzulátusra, ahol a kollégák meg tudják nyitni.
Tovább

Tájékoztató a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban

2021. május 21-től az a magyar állampolgár, aki Romániában kapta meg a koronavírus elleni oltást, olyan vakcinával, amelyet Magyarország is elfogad, s erről a román hatóságok által kiállított hivatalos igazolással is rendelkezik, díjmentesen magyar védettségi igazolványt igényelhet.
Tovább

A csíksomlyói ferences barátok felhívása

Fontos búcsús tudnivalók címen sorolta fel a pünkösdszombati csíksomlyói zarándoklat megszervezésével, a búcsún való részvétellel kapcsolatos információkat a csíksomlyói ferences szerzetesek által kiadott közlemény.
Tovább