Több mint 22 ezer lej értékű adománnyal segíti a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és a Csíki Vállalkozók Egyesülete. Az adományozók a tavaly novemberi Katalin-bálon felajánlott összeg egy részéből 265,5 méter textilárut, 60 darab takarót és két infravörös lázmérőt vásároltak az újszülöttosztály részére, illetve egy speciális hűtőszekrényt az onkológiára. Az adományokat csütörtök délelőtt adták át az egészségügyi intézményben.

Kilenc éve szervez jótékonysági Katalin-bált Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és a Csíki Vállalkozók Egyesülete. A tavaly begyűlt összeggel a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói Szent István Kollégiumát, a Caritas melegebéd-programját és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat támogatták. Utóbbi intézménynek csütörtök délelőtt adták át az adományokat a kórház könyvtárában.

Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának főkonzulja kiemelte: az adomány a székelyföldi, a csíki polgárokat szolgálja.

– A tavalyi bál nagyon jól sikerült, ami azt mutatja, hogy itt Csíkszeredában, Csík-térségben egyre többen vannak, akik fontosnak tartják, hogy odafigyeljenek másokra, a rászorulókra, az elesettekre, és fontosnak tartják azt, hogy részt vegyenek a bálon, és adományozzanak. Jól mutatja ezt, hogy a tavalyi bálon rekordösszegű adomány gyűlt össze, és ezt az összeget nemcsak a vállalkozók adták össze, hanem magánszemélyek is. Nagyon fontosnak tartom azt is hangsúlyozni, hogy a bevétel a licitre bocsátott és eladott tárgyakból származik, például nagyon sok csíkszeredai művész és sportoló ajánlott fel tárgyakat, amelyeket ezúton is köszönünk – mondta Tóth László főkonzul. Hangsúlyozta: a fenntartó és támogató intézmények mellett a polgároknak is fontos odafigyelni az egészségügyi intézményre.

Az adományt Márk-Csucsi Róbert, a Csíki Vállalkozók Egyesületének elnöke és Bakcsy Tünde az egyesület ügyvezetője adta át.

– Több mint 22 ezer lej értékű adományt látunk itt és lent a gyógyszertárban a hűtővel együtt. Füstös doktornő javaslatára 265,5 méter száz százalék pamut textíliát, 60 darab takarót és két infravörös lázmérőt vásároltunk, illetve egy speciális hűtőszekrényt az onkológiai osztály számára – részletezte Bakcsy Tünde.
Konrád Judit kórházmenedzser köszönetet mondott az adományokért.
– Eddig összesen kilenc osztály élvezte a támogatást, olyan is volt, hogy évente két-három osztályt is segítettek. Az osztályok dolgozói nevében is köszönöm az adományokat.

Különleges az, amikor orvosaink olyan felszereléssel tudnak dolgozni, gyógyítani, kezelni, ami mások szeretetéből, jóindulatából és jóakaratából érkezett hozzánk – mondta az egészségügyi intézmény vezetője. Rámutatott: az elmúlt kilenc évben az újszülöttosztályt, a gyermekgyógyászatot, a szülészetet, a belgyógyászatot, az onkológiát, a fizioterápiát, a szemészetet és a bőrgyógyászatot segítette a főkonzulátus és a Csíki Vállalkozók Egyesülete a Katalin-bálon begyűlt adományokból.

A felajánlott adományokért Füstös Annamária újszülöttgyógyász osztályvezető szakorvos és Csató Szilárd onkológus szakorvos is kifejezte háláját.

Bíró István - Hargita Népe