Hírek

Csoda a sarokban

Szó szerinti csodasarokká vált kedden délben a nyárádszeredai Deák Farkas Általános Iskola főtéri épületegyüttesének egyik osztályterme: kéttucatnyi gyereket bűvöltek el a Magyarországról, a Nemzetpolitikai Államtitkárságtól érkező Csodasarok ajándékdobozok.
Tovább

Csodasarok-díjak, amit nem maguknak, hanem az osztályközösségeknek nyertek a diákok

A szorgalmat, a kitartást, a tehetséget és a kreativitást értékelték Csodasarok-díjjal pénteken Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson. A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékát kisdiákok nyerték el osztályközösségeiknek.
Tovább

Csodasarok karácsonyra

Ujjongással és örömmel fogadták tegnap a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium II. R osztályos kisdiákjai Percze László konzult, aki ajándékkal érkezett hozzájuk, miután egyik társuk, Sala Máté Bence sikerrel pályázott és nyert a Miénk a város! című megmérettetésen. Hozzájuk hasonlóan a verseny révén Székelyföld 15 intézményének gyermekközössége gazdagodott Csodasarokkal.
Tovább

Jövőbe fektetett hittel avattak játszóteret Csíkszentsimonban

Játszóteret avattak szerdán a csíkszentsimoni Endes József Általános Iskola óvodájában a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program részeként. Bíznak a jövőben.
Tovább

Szent Miklós Napok és dísztanácsülés Gyergyószentmiklóson

A Szent Miklós Napok keretén belül évzáró dísztanácsülést tartott Gyergyószentmiklós önkormányzata. Az ünnepélyes a város jeles személyiségeit avatták díszpolgárrá, illetve tüntettek ki Pro Urbe díjjal, valamint több testvértelepülési kapcsolatot is megerősítettek. Az eseményen Kőrösi Viktor Dávid konzul képviselte Magyarország csíkszeredai főkonzulátusát.
Tovább