Hírek

Felértékelődik a közép-európai régió ereje

A következő évek során Közép-Európa és benne az egész Kárpát-medence lesz az európai gazdasági növekedés motorja - mondta Orbán Viktor a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) XVII. ülésén.
Tovább

Hármas ünnepség Marosludason a magyar szórvány napján

November 16-án a magyar szórvány napját ünnepelte Marosludas magyar közössége. A rendezvény keretén belül néptánc- és népzeneelőadásokat láthatott a közönség. A köszöntők során Tóth Sándor, a Hajdina Kulturális Egyesület elnöke, Kis István alpolgármester és Kőrösi Viktor Dávid konzul szólalt fel.
Tovább

Székelyföld a magyar hazáért

Az 1848–1849-es forradalmat székelyföldi vonatkozásban mutatta be az a megemlékező és tudományos konferencia, amelyet a szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tartottak pénteken Csíkszeredában a Sapientia egyetemen.
Tovább

Vezetést választott a Maros-Mezőségi Egyházmegye

Udvarfalva református templomában tartották a Maros-Mezőségi Egyházmegye közgyűlését. Ünnepi Istentisztelet keretében esküt tett az újonnan megválasztott egyházmegyei vezetés, melynek élén Nt. Jakab István esperes a második hatéves mandátumára kapott megbízatást. Köszöntőt mondott Péter Ferenc, Maros megye tanácsának elnöke, dr. Vass Levente parlamenti képviselő és Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább

Jancsó Benedekre emlékeztek Maroshévízen

Jancsó Benedek országgyűlési képviselő, publicista, Erdély 19-20. századi nemzetiségi mozgalmai elemzőjének munkásságáról szervezett kerekasztal-beszélgetést a maroshévízi Urmánczy Nándor Egyesület. Az eseményen az egyesület elnöke, Czirják Károly társaságában részt vettek Jancsó Benedek leszármazottaivalamint Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább