Hírek

Idén is Babacsomaggal ajándékozza meg a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni újszülötteket

Idén is Babacsomaggal ajándékozza meg a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága azokat a külhoni kisgyermekes családokat, akiknél újszülött érkezett 2019-ben vagy 2020-ban és a szülők igényelték a 2018 óta a határon túli magyarság számára is elérhető anyasági támogatást.
Tovább

Átadták a marosludasi magyar óvodát

A református templom szomszédságában átadták azt az ingatlant, amely a marosludasi óvoda két magyar csoportjának és a bölcsődének ad otthont. A magyar óvoda létrehozását az Erdélyi Református Egyházkerület a magyar kormány bölcsőde- és óvodaprogramja keretében támogatta. A marosludasi önkormányzat múlt keddi ülésén egyhangúlag döntött arról, hogy az egyházzal kötött használati szerződés alapján átveszi az épületet – tájékoztatott Kis István alpolgármester és Czirmay Csaba Levente esperes, a helyi református egyházközség lelkipásztora.
Tovább

Levélben köszönti a külhoni magyar iskolák tanárait és diákjait a nemzetpolitikai államtitkár

Tanévkezdés alkalmából levelet intézett a Kárpát-medence magyar oktatási intézményeinek diákjaihoz és tanáraihoz Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
Tovább

Utazók figyelmébe ajánljuk!

A COVID-19 betegséggel való aktuális fertőzöttségi viszonyok alapján az országok zöld (alacsony fertőzöttség), sárga (kevésbé súlyos fertőzöttség) és piros (súlyos fertőzöttség) színnel kerülnek besorolásra, az országos tisztifőorvos határozatban közzéteszi a sárga és a piros jelzéssel besorolt országok listáját. Azok az országok, amelyek a határozatban nem kerültek besorolásra, zöld jelzéssel besorolt országnak minősülnek.
Tovább