Hírek

Megnyílt a Nagy Imre tiszteletére rendezett tárlat Csíkszeredában

Másfél éves előkészület után nyitották meg az Aba-Novák Vilmos, Nagy Imre és művészbarátaik című kiállítást csütörtökön a Csíki Székely Múzeumban. A tizenkét művész hatvanhat munkájából álló tárlat augusztus végéig látogatható.
Tovább

Emlékezés a Gac-oldal asszony hőseire

Minden év szeptemberében tartanak megemlékezést a Gyergyószentmiklós határában található Gac-oldalon, ahol a második világháború során ellenséges katonák rajtaütöttek és lemészárolták a java részben székesfehérvári származású, sokszor csak 15-16 éves kadétokat. Az eseményen Kőrösi Viktor Dávid konzul képviselte a főkonzulátust.
Tovább

Istentisztelet és kiállításmegnyitó a vallásszabadság ünnepén

A Székelyudvarhelyi Unitárius Egyházkör és az Unitárius Nők Országos Szövetsége közös szervezésében emlékezett meg a vallásszabadság kikiáltásáról. A belvárosi unitárius templom zsúfolásig megtelt, az érdeklődőket Ft. Bálint-Benczédi Ferenc püspök, Nt. Simó Sándor esperes, Gálfi Árpád polgármester, Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója, valamint Biró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke és Kőrösi Viktor Dávid konzul köszöntötte.
Tovább

Hívei körében ünnepelte pappá szentelésének 50. évfordulóját Tamás József püspök

Zsúfolásig megtelt a csíksomlyói kegytemplom szombaton délelőtt azokkal a hívekkel és elöljárókkal, akik részt vettek Tamás József püspök és egykori osztálytársai aranymiséjén.
Tovább

Párthatárok felett álló nemzetpolitika - Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az országgyűlési választás külhoni vonzatairól

Maximálisan sikeresnek tekinthető a határon túli magyar szavazópolgárok mozgósítása az idei országgyűlési választáson – jelentette ki a Krónikának Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője. A politikus szerint az érvénytelen szavazatok száma csökkenthető a választási eljárás egyszerűsítése által, egyben úgy véli: nem lehet kérdéses, hogy a külhoni magyaroknak biztosítani kell a beleszólást a nemzet sorskérdéseibe.
Tovább