Hírek

Negyedszer találkoztak a Küküllő-menti unitáriusok

2017. július 22-én 4. alkalommal rendezték a Küküllőköri Unitárius Találkozót a Maros megyei Magyarsároson. A rendezvényen a Küküllő-mente 8 települése vett részt, 310 fő. A rendezvény megnyitóján beszédet mondott Nt. Jenei László Csaba magyarsárosi lelkipásztor és Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább

Magyar napok Segesváron

2017. július 15-én nyitották meg az első alkalommal megszervezett Segesvári Magyar Napokat. A felszólalók között Nyáguly Ferenc főszervező, a Homo Novus Egyesület elnöke, Szakács László szervező, valamint Farkas Balázs ideiglenes ügyvivő méltatta a rendezvény jelentőségét.
Tovább

Szentegyházi városnapok huszadik alkalommal

Pro Urbe-díjjal tüntette ki a szentegyházi városvezetés Szabó László önkéntes tűzoltót és Buzogány Mózes öntőmestert, akik tevékenységükkel nagymértékben hozzájárultak a település közösségi életének a fejlődéséhez. Az elismeréseket a városnapi események részeként osztották ki, melyen részt vett és felszólalt Farkas Balázs ideiglenes ügyvivő.
Tovább

Református szórványtalálkozó Kóboron

Július 14-én a Kóborban gyűltek össze Brassó megye református szórványgyülekezetei, hogy erőt merítsenek a közös imából és a testvéri együttlétből. A program Istentisztelettel kezdődött, melyen Kató Béla erdélyi református püspök és Nt. Szegedi László, a Brassói Egyházmegye esperese hirdetett Igét, valamint köszöntőt mondott Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább

Könyvbemutató és testvértelepülési kapcsolat Bukovinában

Vasárnap mutatták be a volt bukovinai székely település, Istensegíts monográfiáját, amit követően aláírták Kalaznó és Istensegíts testvértelepülési szerződését. A rendezvényen jelen volt és felszólalt Kőrösi Viktor Dávid konzul, valamint részt vett az utolsó bukovinai székely, a 96 éves Nagy János bácsi.
Tovább