Hírek

Elkezdődött a Csíkszeredai Régizene Fesztivál

A régizene fesztivál idei fő tematikája a hispán zene, amint a szervezők előrebocsájtották, szenvedélyes dallamokat hallhat a közönség a színes, szórakoztató, egyben tudományos szempontoknak is megfelelő rendezvényen. Az ünnepélyes megnyitón részt vett és köszöntőt mondott Tóth László főkonzul.
Tovább

Gulyás Gergely: Románia ma demokrácia, de nem jogállam

Az ókori Róma jogállam volt, de nem volt demokrácia. Románia ma demokrácia, de nem jogállam – így reagált a Bánffy-perben hozott ítéletre Gulyás Gergely, aki a marosvásárhelyi Vibe Fesztivál közéleti beszélgetésén vett részt. Az eseményen jelen volt Lukács Bence Ákos konzul.
Tovább

Örök emlékezetű végtisztességet kapott Kányádi Sándor

Örök nyugalomra helyezték Kányádi Sándort. Szülőfalujának öreg templomában, majd a családi sírkertben is lerótta kegyeletét Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, valamint a Kárpát-medencei magyarság egyházi, politikai, civil és szakmai közösségeinek képviselői. Budavár Önkormányzata mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Művészeti Akadémia is saját halottjának tekintette. A szertartáson részt vett Tóth László főkonzul.
Tovább

Közös kutatási projekteket bonyolítanak le

A hétvégén megszervezett II. Csíkszeredai Kórháznapok és tudományos konferencia részeként pénteken együttműködési szerződést írtak alá a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem között. Az eseményen részt vett és felszólalt Tóth László főkonzul.
Tovább

Megemlékeztek a honmegtartó pozsonyi csatáról

Az ünnepség legfőbb üzenete az volt: tekintsünk büszkén a múltunkra és az Európa történelmében játszott szerepünkre, a megmaradás ténye pedig adjon erőt és önbizalmat a további helytálláshoz. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Lukács Bence Ákos vezető konzul
Tovább