Hírek

dráMA10 - kétszeresen jubilál az udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház

Szeptember 17-én megnyílt a 10. alkalommal megszervezett dráMA kortárs színházi találkozó a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban. A megnyitón köszöntőt mondott Nagy Pál, a Tomcsa színház igazgatója és Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább

Református lelkészértekezlet a szórványról

2018. szeptember 11. és 13. között 25. alkalommal rendezték meg a Hunyad megyei Algyógyon a református szórványlelkészek szakmai tanácskozását. A panelbeszélgetéseken vett részt Kató Béla erdélyi és Csűry István királyhágómelléki püspök, illetve Grezsa Csaba kolozsvári és Kőrösi Viktor Dávid csíkszeredai konzul.
Tovább

A templomban, majd az iskolaudvaron nyitotta meg a tanévet az újraalapított marosvásárhelyi katolikus gimnázium

A marosvásárhelyi belvárosi Keresztelő Szent János plébániatemplomban, majd az iskolaudvaron nyitotta meg a tanévet az újraalapított II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium.
Tovább

Megnyitották a Márton Áron Múzeumot

Megnyitották a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeumot a hétvégén a püspök születésnapja alkalmából szervezett megemlékezésen. A szombati ünnep szentmisével kezdődött, majd felolvasták a Márton Áron püspök 1972. október 29-én Csíkszentdomokoson elmondott szentbeszédét. Két éve fogtak hozzá a múzeum felújításához
Tovább

Szenvedéstörténet könnyekkel, mosolyokkal – rengetegen voltak kíváncsiak a hazatért Csíksomlyói Passióra

Sok néző szemébe csalt könnyeket szombaton este a Csíksomlyói Nyeregben látott, a Nemzeti Színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a székelyföldi táncosok bevonásával előadott monumentális produkció. A Csíksomlyói Passió szabadtéri előadás adta élményt hosszan tartó tapssal köszönte meg, értékelte a nézőközönség.
Tovább