Hírek

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Tamási Zsoltot, a katolikus iskola újraalapítóját

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át pénteken reggel a marosvásárhelyi főtéri plébániatemplomban dr. Tamási Zsolt, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium volt igazgatója. A diákokkal teli templomban a kitüntetést Tóth László csíkszeredai főkonzul adta át.
Tovább

Diplomataképző Programjára hirdetett pályázatot a Magyar Diplomáciai Akadémia

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

Példamutató életutak elismerése

Tíz székelyföldi, közösségüket szolgáló személyt tüntetett ki Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a március 15-i magyar nemzeti ünnep alkalmából. Az elismeréseket kedden este Tóth László, Magyarország csíkszeredai főkonzulja adta át a Zengő Térben.
Tovább

„Ajándék és gasztronómiai forradalom a sajtkészítők munkája”

A Böjti Csemege – Kárpát-medencei sajtmustra, továbbá a Helyi és hagyományos termékek tavaszi kiállításának és vásárának megnyitóját tartották péntek délelőtt Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsának épületében. Az eseményen jelen volt Nagy István, Magyarország agrárminisztere is.
Tovább