Hírek

Székelyföld a magyar hazáért

Az 1848–1849-es forradalmat székelyföldi vonatkozásban mutatta be az a megemlékező és tudományos konferencia, amelyet a szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tartottak pénteken Csíkszeredában a Sapientia egyetemen.
Tovább

Vezetést választott a Maros-Mezőségi Egyházmegye

Udvarfalva református templomában tartották a Maros-Mezőségi Egyházmegye közgyűlését. Ünnepi Istentisztelet keretében esküt tett az újonnan megválasztott egyházmegyei vezetés, melynek élén Nt. Jakab István esperes a második hatéves mandátumára kapott megbízatást. Köszöntőt mondott Péter Ferenc, Maros megye tanácsának elnöke, dr. Vass Levente parlamenti képviselő és Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább

Jancsó Benedekre emlékeztek Maroshévízen

Jancsó Benedek országgyűlési képviselő, publicista, Erdély 19-20. századi nemzetiségi mozgalmai elemzőjének munkásságáról szervezett kerekasztal-beszélgetést a maroshévízi Urmánczy Nándor Egyesület. Az eseményen az egyesület elnöke, Czirják Károly társaságában részt vettek Jancsó Benedek leszármazottaivalamint Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább

A jövőt építik a Gyimesekben

Új egyházi óvoda alapkövét helyezték le ünnepélyesen Gyimesközéplokon pénteken. A kétszintes épület felépítését a magyar kormány támogatja 250 millió forinttal. A 2020-2021-es tanévet várhatóan már korszerű óvodaépületben kezdhetik meg a gyimesközéploki óvodások.
Tovább

Az erdélyi magyar fiatalok pénzügyi, gazdasági téren való érvényesülését segíti a Pénzidomár

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Kara és az OTP Bank Románia, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának közreműködésével immár hetedik alkalommal hirdeti meg a Pénzidomár – pénzügyi és gazdasági vetélkedőt középiskolások számára.
Tovább