Hírek

Magyar állami támogatással épült orvoslakásokat adtak át Gyergyószentmiklóson

A magyar állam támogatásával épült orvoslakásokat adtak át csütörtök délután Gyergyószentmiklóson, és hasonló lakások alapkövét tették le az este folyamán Borszéken.
Tovább

Aranypatkó Nyílt Nap: lovasterápiával a gyerekekért

A gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány elsősorban lovasterápiával foglalkozik. Tavasztól őszig több programjuk is fut párhuzamosan, amelyek célja a különböző fogyatékossággal, tanulási nehézséggel küszködő gyermekek fejlesztése. Szezonzáróként immár második alkalommal rendezték meg a díjazással egybekötött Aranypatkó Nyílt Napot szombaton.
Tovább

A Gac-oldali vérengzés és pusztítás 75. évfordulójára emlékeztek Székelyhon

Minden év szeptemberében emlékeznek meg Gyergyószentmiklóson azokról a honvédekről, akik a Gac-oldalon lelték halálukat a második világháborúban. A nagy pusztítás 75. évfordulójára emlékeztek szombaton.
Tovább

Mindannyian az egyetemes magyarság örökösei és hordozói vagyunk

Mindannyian az egyetemes magyarság örökösei és hordozói vagyunk - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjak átadóján hétfőn, az Országházban.
Tovább

Petőfiről is román–magyar megállapodás kellene

A román hatóságok árgus pillantásai mellett kezdődött el idén májusban az 1849-es fehéregyházi csatatér pontos beazonosítása és feltárása, ahol 170 évvel ezelőtt esett el Petőfi Sándor. A szakemberek szerint a költő születésének 2022-ben esedékes, kétszáz éves évfordulójára tervezett emlékhely felavatásához román–magyar államközi megállapodás kellene.
Tovább