Hírek

Szent László kultusza és a székelyek konferencia Csíkszeredában

Szent László kultusza és a székelyek címmel rendezett történész konferenciát az EME Csíki Fiókegyesülete a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának - és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának támogatásával az Erdélyi Magyar Tudomány Napja alkalmából és a Szent László-emlékév jegyében.
Tovább

Agrárinnovációs konferenciát tartottak Csíkszeredában

Hargita megyében fellendült a bogyósgyümölcs-termesztés, az ebben érintett 25 gazda egyesületet is hozott létre, így málnát, áfonyát, homoktövist, berkenyét, ribizlit termesztenek.
Tovább

Templomot építeni a reménység jele

A 21. század elején templomot építeni a reménység jele, a kezdeményezők nagy hitét és buzgóságát jelzi – mutatott rá Jakubinyi György érsek hétfő délután Csíkszentkirály új kápolnájának szentelési ünnepén. Jakubnyi György érsek szentelte fel a csíkszentkirályiak új kápolnáját. Ünnepelt az egyházközség
Tovább

XVI. Moldvai Csángó Nap Csíkszeredában

November 12-én a Magyar Nyelv Napja tiszteletére a Hargita Megyei Kulturális Központ szervezte meg a XVI. Moldvai Csángó Napot Csíkszeredában.
Tovább

Gy. Szabó Béla műveiből nyílt kiállítás Sepsiszentgyörgyön

2017. november 9-én a sepsiszentgyörgyi Árkosi Kulturális Központban került sor Gy. Szabó Béla kolozsvári képzőművész munkáinak kiállítására. A kiállított munkák egy része válogatás a művész reprezentatív fametszetiből, valamint kevésbé ismert rajzaiból, akvarelljeiből és olajfestményeiből.
Tovább