Hírek

Hivatalosan is megnyitották az idei Tusványost

Tiltakozni kell az erőszak és az agresszivitás eszkalációja ellen - mondta Németh Zsolt szerdán Tusnádfürdőn, a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor közéleti programjainak megnyitóján.
Tovább

Future Leaders Program

A Magyar Külügyi Intézet 2024-ben harmadik alkalommal hirdeti meg Future Leaders Program (FLP) elnevezésű angol nyelvű ösztöndíjprogramját 30 év alatti külpolitikai kutatók/elemzők, illetve frissen végzett, külpolitika iránt érdeklődő fiatalok számára.
Tovább

Vargha Tamás: a békét és a szabadságunkat is a hőseinknek köszönhetjük, ezért mindkettő megőrzése kötelességünk

„Napjainkban, amikor háborúk dúlnak a világban, még inkább fontos emlékeztetni magukat arra: azért vagyunk itt, mert voltak hőseink, a békét és a szabadságunkat is nekik köszönhetjük, ezért mindkettő megőrzése kötelességünk - mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára csütörtökön az erdélyi Eresztevényen, Gábor Áron megújult síremlékének avatási ünnepségén.
Tovább

Magyarország továbbra sem támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelöltségét

A kormány továbbra sem támogatja Mark Rutte jelöltségét a NATO főtitkári tisztségére, mivel az észak-atlanti szövetségben alapvető fontosságú a százszázalékos bizalom, márpedig a holland miniszterelnök korábban Magyarország „térdre kényszerítéséről" beszélt - jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Marosvásárhelyen.
Tovább

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra, megerősödésre - intette a zarándokokat szombati szentbeszédében Felföldi László, a pécsi egyházmegye püspöke, az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú szónoka.
Tovább