Hírek

A repülővel hazatérni szándékozók figyelmébe!

„Tisztelettel arra kérek minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó honfitársunkat, hogy haladéktalanul intézkedjenek a hazautazásukról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetlenítik azt." - kéri Szijjártó Péter Magyarország külgazdasági és külügyminisztere. A konzuli szolgálat - így Főkonzulátusunk is - továbbra is minden lehetséges módon segíti a külföldön bajba jutott magyar állampolgárokat.
Tovább

Tájékoztató a Romániába hazatérni szándékozóknak

Szijjártó Péter Magyarország külgazdasági és külügyminisztere a nap folyamán többször is beszélt telefonon Ekaterina Zaharieva bolgár és Bogdan Aurescu román külügyminiszterekkel, akik azt kérték tőle, hogy Magyarország teggye lehetővé az Ausztriában rekedt bolgár és román állampolgárok hazatérését.
Tovább

Tájékoztató az új koronavírusos (COVID-19) megbetegedésekkel kapcsolatban

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kínai irodájához 2019. december 31-én érkezett jelzések alapján a közép-kínai Hubei tartományának székhelyén, Wuhanban ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos megbetegedéseket regisztráltak, amelyek okozójaként a kínai hatóságok 2020. január 7-én új típusú koronavírust (COVID-19) azonosítottak.
Tovább

Temesváron hirdette meg Potápi Árpád János államtitkár a Szülőföldön magyarul program idei kiírását

A temesvári Bartók Béla gimnáziumban tartott sajtótájékoztatón hirdette meg csütörtökön Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Szülőföldön magyarul külhoni támogatási program 2020-as kiírását.
Tovább

Potápi: a sport fontos közösségformáló erő

Az idei év a nemzetpolitikában az erős magyar közösségek éve, a sport pedig fontos közösségformáló erő, amelyre büszke lehet a magyarság - mondta Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára az MTI-nek telefonon nyilatkozva szombaton Hargitafürdőn, a csíkszeredai magyar főkonzulátus által kezdeményezett székelyföldi síünnepen.
Tovább