Hírek

Megnyitották a tanévet a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán

A tizenhetedik tanévnyitó ünnepséget tartották meg hétfőn a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán: ezúttal 360 elsőéves hallgató kezdte meg a tanulmányait.
Tovább

Nemzetközi Örmény Diaszpóra Fesztivált tartottak Gyergyószentmiklóson

Szeptember 8-án, pénteken kezdődött Gyergyószentmiklóson az első alkalommal megtartott Nemzetközi Örmény Diaszpóra Fesztivál. Az egész hétvégés rendezvényt az Erdélyi Magyarörmények Szövetsége (EMÖSZ) szervezte, melynek célja az erdélyi örménység kultúrájának bemutatása volt. A programokon részt vett dr. Farkas Balázs ideiglenes ügyvivő és Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább

A magyarok súlyos helyzetekben történelmükből merítenek bátorítást

A magyarok súlyos helyzetben a történelmük felé fordulnak, erőt, bátorítást merítve - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vasárnap Székelyudvarhelyen, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium átépített udvarának avató ünnepségén.
Tovább

Orvosokat díjaztak Székelyudvarhelyen

Az idén immár tizennyolcadik alkalommal adták át a Pápai Páriz Ferenc, erdély neves orvostudósának emlékére alapított díjat Székelyudvarhelyen, vasárnap este a Művelődési Ház koncerttermében.
Tovább

Minél nagyobb a jövő felől érkező veszély, annál erősebben kell a múltba kapaszkodni

Minél nagyobb a jövő felől érkező veszély, annál erősebben kell a múltunk, hagyományaink, hitünk által kínált kapaszkodókba fogódznunk - hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a székelyföldi Gyergyószentmiklóson vasárnap az Ákontz-Kövér István szerzetes, mechitarista főapát, érsek születése helyén állított emléktábla avatásán.
Tovább