Hírek

A Valahol Európában című musicalt mutatja be a Csíki Játékszín

A Valahol Európában című musicalt mutatja be a csíkszeredai Csíki Játékszín Somogyi Szilárd rendezésében – közölte hétfőn a színház.
Tovább

Online időpont foglalás

Immár külképviseletünkön is online foglalhatók időpontok az ügyintézésre - egyelőre csak útlevél és személyazonosító igazolvány ügyekben - a Konzuli Szolgálat időpontfoglaló rendszerén keresztül.
Tovább

Újabb rangos elismerést kapott a Bagossy Brothers Company

Tizennyolcadik alkalommal adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A huszonöt fős szakmai zsűri tizennyolc műfaji kategóriában ítélt oda elismeréseket. A Bagossy Brothers Company Visszajövök című dala kapta a legtöbb szavazatot az év hangfelvétele kategóriában.
Tovább

Az érettségi vizsgákra külföldről érkező vizsgázók határátlépésével kapcsolatos információk

Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén 2021. május 02–26. és 2021. június 02–26. között a járványügyi beutazási korlátozások alkalmazása nélkül 1 fő hozzátartozó kíséretében beléphetnek azok a külföldön tartózkodó vizsgázók, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket a vizsgát szervező intézmény névre szóló vizsgabehívó levelével igazolják.
Tovább

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Április 6-án elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program második évfolyamára. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, valamint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket szeretnék képviselni a világban.
Tovább