Hírek

A marosvásárhelyi Kultúrpalotában rajtol a Tamási-emlékév

Marosvásárhelyen a magyar kultúra napján nyílik a Tamási Áron-emlékév, amelyet kedden hirdetett meg a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. A kettős eseményt Tamási Áron Tündöklő Jeromosával ünnepelheti a közönség a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.
Tovább

Tamási Áron-emlékév indul Marosvásárhelyen

Tamási Áron-emlékévet indít a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága. A 125 éve született székely-magyar író életműve köré szerveződő események január 22-én Marosvásárhelyen, a magyar kultúra napja alkalmából indulnak.
Tovább

Az egységes Kárpát-medence egységes oktatási teret is jelent

Ünnepélyes keretek között letették a székelyudvarhelyi Ficánka napköziotthon csereháti tagóvodájának alapkövét szombaton. Az eseményen többek között jelen volt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, valamint Brendus Réka, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője is. A magyar állami támogatással épülő tanintézet alapkőletételénél Potápi Árpád János elmondta, az egységes Kárpát-medence nemcsak az egységes magyar nemzetet, történelmet, nyelvet, kultúrát, hanem egyre inkább az egységes oktatási teret is jelenti.
Tovább

Nagy Koppány Zsolt élettörténetei

Egyszerre három kötetét mutatták be csütörtök délután Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán Nagy Koppány Zsolt József Attila-díjas írónak, aki novellákkal, humoreszkekkel, és, ahogy ő nevezi, „székely” írásokat tartalmazó kötettel jelentkezett.
Tovább

Menjetek be kapuin hálaénekkel

Hálaadó istentiszteleten felszentelték tegnap a Sepsiszentkirályi Unitárius Egyházközség felújított templomát. Igét hirdetett és áldást mondott Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház püspöke. Ott volt Adorjáni Levente egykori lelkipásztor, az új, három hónapja szolgáló lelkész, Bartha-Pál Aba, továbbá számos világi elöljáró tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt, melyre zsúfolásig megtelt a maroknyi gyülekezetnek a falu fölé magasodó Pap-hegyen álló temploma. Közreműködött István Ildikó népdalénekes és Nemes Levente színművész, aki Bartalis János Isten kezében című versét mondta el.
Tovább