Hírek

A magyarságnak nemzeti identitásához, hitéhez ragaszkodó közösségként van jövője

A marosvásárhelyi római katolikus gimnázium diákjai, tanárai és szülői közössége a bizonyíték arra, hogy a magyarságnak nemzeti identitásához, hitéhez ragaszkodó közösségként van jövője a Kárpát-medencében - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, amikor elsőként átvette a tavaly újraalapított iskola által adományozott Rákóczi-díjat.
Tovább

Mint 1848-ban, ma is együtt kell megvédenünk szabadságunkat

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyarságnak, akárcsak 1848-ban, ma is összefogva kell megvédenie szabadságát. Szijjártó Péter Marosvásárhelyen, a székely vértanúk emlékműve mellett beszélt erről csütörtökön, a nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen.
Tovább

A mi szabadságunkért szenvedtek

A 45 éven át tartó kommunista rezsim meghurcoltjaira emlékeztek szombaton Csíkszeredában, a még élő volt politikai foglyok társaságában. Megértésről, megbocsátásról, elégtételről és a felelősök nevesítésének elmaradásáról mondtak beszédeket és hajtottak főt az immár 233 nevet felsoroló – és még mindig nem teljes – városközponti emlékműnél.
Tovább

Megjelentek a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-program pályázati felhívásai

Ismét lehet pályázni a diaszpóra magyarságát támogató Kőrösi Csoma Sándor- és a szórványmagyarságot segítő Petőfi Sándor-program ösztöndíjaira - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten. A kérelmeket legkésőbb március 25-ig kell feladni, azoknak április 2-ig kell beérkezniük.
Tovább

Iskola- és munkaszüneti nappá nyilváníthatják Hargita megyében május 31-ét a pápalátogatás miatt

Iskola- és munkaszüneti nappá nyilváníthatják május 31-ét, a csíksomlyói pápalátogatás előtti napot Hargita megyében. Az erre vonatkozó kérést már továbbították az illetékeseknek – derült ki a katolikus egyház képviselőinek csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Tovább