Hírek

A magyar állampolgárok továbbra is vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba

A magyar állampolgárok továbbra is vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba - erről állapodott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az amerikai belbiztonsági minisztérium vezetőivel hétfőn Washingtonban.
Tovább

Magyar állami támogatással épült orvoslakásokat adtak át Gyergyószentmiklóson

A magyar állam támogatásával épült orvoslakásokat adtak át csütörtök délután Gyergyószentmiklóson, és hasonló lakások alapkövét tették le az este folyamán Borszéken.
Tovább

Aranypatkó Nyílt Nap: lovasterápiával a gyerekekért

A gyergyószentmiklósi Salvator Alapítvány elsősorban lovasterápiával foglalkozik. Tavasztól őszig több programjuk is fut párhuzamosan, amelyek célja a különböző fogyatékossággal, tanulási nehézséggel küszködő gyermekek fejlesztése. Szezonzáróként immár második alkalommal rendezték meg a díjazással egybekötött Aranypatkó Nyílt Napot szombaton.
Tovább

A Gac-oldali vérengzés és pusztítás 75. évfordulójára emlékeztek Székelyhon

Minden év szeptemberében emlékeznek meg Gyergyószentmiklóson azokról a honvédekről, akik a Gac-oldalon lelték halálukat a második világháborúban. A nagy pusztítás 75. évfordulójára emlékeztek szombaton.
Tovább

Mindannyian az egyetemes magyarság örökösei és hordozói vagyunk

Mindannyian az egyetemes magyarság örökösei és hordozói vagyunk - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjak átadóján hétfőn, az Országházban.
Tovább