Hírek

Püspöki áldással adták át a felújított csíkszentmihályi templomot

Papok és világi elöljárók jelenlétében áldották meg a felújított csíkszentmihályi római katolikus templomot szerda délben. A felújítás által nemcsak új fényében pompázik a templom, hanem középkori, igencsak értékes freskók is előkerültek.
Tovább

A vállalkozók kérésének tettek eleget

A közös gondolkozás és tervezés érdekében szervezték meg Marosvásárhelyen pénteken és szombaton az első Erdélyi Gazdasági Fórumot. Pénteken a találkozásra, szombaton a széles körű párbeszédre és tervezésre adott lehetőséget a rendezvény.
Tovább

Megújult csíkkarcfalvi épületben szerezhetnek közösségi élményeket az óvodások

Huszáros hajrával sikerült befejezni a csíkkarcfalvi óvoda felújítását, hogy az új tanévben már a kisgyerekek és a pedagógusok rendelkezésére tudjon állni. A beruházás a magyar kormány Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program részeként valósult meg.
Tovább

Legyen hősi temető a Gac-oldal!

Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a Gyergyószentmiklós határában lévő Gac-oldalon szombat délelőtt. Az esemény a történelmi jelentősége mellett jubileumi, hiszen idén tíz éve annak, hogy keresztet állítottak itt a második világháborúban meggyilkolt civil áldozatok emlékére.
Tovább

Visszanyerte eredeti szépségét a marosszentgyörgyi kastély

Tíz éve elmúlt, hogy a marosszentgyörgyi önkormányzat megvásárolta a község központjában álló, tizenkilencedik századi Máriaffy-kastélyt, amelyet önerőből, valamint európai uniós támogatással sikerült rendbe tenni. Következik a bebútorozása, majd a használatba vétele.
Tovább