Hírek

Átadták az első babacsomagokat a kisgyermekes családoknak

Minden anyasági támogatást igénylőnek babacsomagot ajándékoz Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága. Székelyföldön az első, kisgyermekes családok számára hasznos holmikat tartalmazó csomagokat az anyaország csíkszeredai főkonzulátusán szerdán adták át.
Tovább

Hivatalos a romániai pápalátogatás programja

Közzétette a szentszéki sajtóiroda Ferenc pápa romániai látogatásának hivatalos programját. Június elsején 10 óra 10 perckor indul a pápát szállító helikopter Bákóból Csíkszereda felé.
Tovább

Szülőföldön magyarul – május 3-áig lehet igényelni a támogatást

Május 3-áig lehet igényelni a Szülőföldön magyarul program keretében a magyar tannyelvű óvodákba, iskolákba járó gyermekek és a magyar képzésben részesülő egyetemisták számára nyújtott támogatásokat.
Tovább

Méltó helyre került Márton Áron püspök mellszobra

Leplezték és megáldották Márton Áron püspök mellszobrát kedden a Szent József tiszteletére felszentelt püspöki kápolnánál Csíkszeredában. A szoboravatásra a búcsús szentmise végén került sor, a hívek koszorújában.
Tovább

A magyarságnak nemzeti identitásához, hitéhez ragaszkodó közösségként van jövője

A marosvásárhelyi római katolikus gimnázium diákjai, tanárai és szülői közössége a bizonyíték arra, hogy a magyarságnak nemzeti identitásához, hitéhez ragaszkodó közösségként van jövője a Kárpát-medencében - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, amikor elsőként átvette a tavaly újraalapított iskola által adományozott Rákóczi-díjat.
Tovább