Hírek

Ahol minden hegynek, folyónak és mezőnek magyar neve van

Szomorú és tragikus eseményről emlékezünk ma meg, aminek ha a részleteit felidézzük, még mindig heves érzelmeket vált ki egy ilyen hatalmas igazságérzettel megáldott nemzet gyermekeiből, mint amilyenek mi, magyarok vagyunk – mondta ünnepi beszédében Varga Judit, Magyarország igazságügyi minisztere a madéfalvi veszedelem 259. évfordulóján, szombaton.
Tovább

Novák Katalin köztársasági elnök újévi köszöntője

Alább olvasható Novák Katalin Magyarország köztársasági elnökének újévi köszöntője.
Tovább

Karácsonyi dallal rukkolt elő az István, a király székelyföldi nagyprodukció alkotócsapata

Klasszikus karácsonyi szerzeménnyel, a Csendes éj című dallal idézi meg az ünnep hangulatát az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció alkotócsapata. A dalt stúdióban rögzítették, és klipet is forgattak hozzá, ezzel ajándékozva meg mindazokat, akik szívesen látják újra együtt a produkció szólistáit, rockzenekarát, táncművészeit és stábtagjait.
Tovább

95 ezer lej gyűlt össze IX. Jótékonysági Katalin-bálon

Kilencedik alkalommal szervezte meg a Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa a Jótékonysági Katalin-bált. Rekord összegnek számító 95 ezer lejt gyűjtöttek a rászorultak megsegítésére.
Tovább

Sorsfordító eseményeket idéztek fel Gyergyószentmiklóson

Rendszerváltás vagy hatalomátmentés? – ez volt a témája annak a konferenciának, amelyre a magyar tudomány napja alkalmából került sor Gyergyószentmiklóson. Az 1989-es és 1990-es év fontos történéseit idézték fel az előadók.
Tovább