Hírek

Nem volt hiábavaló Madéfalva áldozata

A madéfalvi veszedelem 260. évfordulójára szervezett megemlékezés vasárnap a felcsíki település Szent Anna tiszteletére felszentelt Siculicidium-kápolnájában kezdődött, majd a közeli turulmadaras emlékműnél folytatódott, ahol a neves meghívottak köszöntőbeszédei hangzottak el, majd a világi és egyházi elöljárók koszorúzással tisztelegtek a hősök emléke előtt.
Tovább

Változás az útlevéldíjainkban

2024-ben több megváltoztak útlevéldíjaink!
Tovább

Csodasarkokkal gazdagodtak

Összesen hatvan Hargita és Kovászna megyei kisiskolás tanuló nyert Csodasarkot a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság Miénk a város elnevezésű vetélkedőjén tizenhét település, illetve huszonkét iskola képviseletében.
Tovább

A magyar kormány támogatásával folytatják az iskola felújítását Gyergyószentmiklóson

430 millió forinttal támogatja a magyar kormány a gyergyószentmiklósi egyházi tulajdonban lévő Fogarasy Mihály Műszaki Szakközépiskola felújítását, illetve a jövőben is segítik a FeltöltŐ keresztény zenei fesztivál megszervezését – jelentette be Soltész Miklós, a magyar kormány egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Gyergyószentmiklóson szerdán.
Tovább

107 ezer lej gyűlt össze a jótékonysági bálon

Közel 130 vendég jelent meg szombaton a Fenyő Hotel­ben, a Csíki Vállalkozók Egye­­sü­lete és Magyarország Csík­­sze­re­dai Főkonzulátusa által szervezett, nagy hagyománynak örvendő Jótékonysági Katalin-bálon. Az aukciós tárgyakra rekordösszegű felajánlások érkeztek.
Tovább