Hírek

Ezrek rótták le kegyeletüket a háborús hősök előtt Úzvölgyében

Több ezren vettek részt vasárnap délután az úzvölgyi katonai temetőben tartott ökumenikus istentiszteleten, mintegy tiltakozásképpen az oda – minden szakmai jóváhagyás nélkül – rekordgyorsasággal megépített román parcella ellen. Az eseményen azt a tiltakozó nyilatkozatot is bemutatták, amelyet rövidesen valamennyi érintett helyi és megyei hatóságnak, a kormánynak és az államelnöki hivatalnak is elküldenek.
Tovább

A magyar kormány is kiveszi a részét a pápalátogatás előkészítéséből

A magyar kormány 160 millió forinttal támogatta a csíksomlyói pápalátogatás előkészületeit, hozzájárult többek között a Hármashalom oltár, valamint a Jakab Antal Ház felújításához. Soltész Miklós, Magyarország egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn a helyszínre látogatott.
Tovább

Szijjártó Péter a román külügyminiszter közbenjárását kérte az úzvölgyi magyar katonai temetőben zajló építkezések kapcsán

Teodor Meleşcanu román külügyminiszter közbenjárását kérte az úzvölgyi katonatemető ügyében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter - közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.
Tovább

Külhoni civil és egyházi szervezetek, vállalkozások gyermekbarát tevékenységét támogatja a magyar kormány

Összesen 600 millió forintos kerettel a szomszédos országokban működő civil és egyházi szervezetek, valamint vállalkozások gyermekbarát tevékenységének támogatására hirdetett pályázatokat a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága – közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább

II. Petőfi Program Találkozó és Konferencia

Április 25-én második alkalommal szervezték meg a Petőfi Program Találkozót és Konferenciát. A megnyitó ünnepségen köszöntőt mondott Paróczi Ákos Petőfi-ösztöndíjas, főszervező, Balázs-Bécsi Attila, a helyszínt adó szamosújvári Téka Alapítvány igazgatója, dr. Grezsa István miniszteri biztos, Székely István, az RMDSZ alelnöke, Kecskés Tibor vezető konzul és Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább