Hírek

Tájékoztató a Romániába hazatérni szándékozóknak

Szijjártó Péter Magyarország külgazdasági és külügyminisztere a nap folyamán többször is beszélt telefonon Ekaterina Zaharieva bolgár és Bogdan Aurescu román külügyminiszterekkel, akik azt kérték tőle, hogy Magyarország teggye lehetővé az Ausztriában rekedt bolgár és román állampolgárok hazatérését.
Tovább

Tájékoztató az új koronavírusos (COVID-19) megbetegedésekkel kapcsolatban

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kínai irodájához 2019. december 31-én érkezett jelzések alapján a közép-kínai Hubei tartományának székhelyén, Wuhanban ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos megbetegedéseket regisztráltak, amelyek okozójaként a kínai hatóságok 2020. január 7-én új típusú koronavírust (COVID-19) azonosítottak.
Tovább

Temesváron hirdette meg Potápi Árpád János államtitkár a Szülőföldön magyarul program idei kiírását

A temesvári Bartók Béla gimnáziumban tartott sajtótájékoztatón hirdette meg csütörtökön Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Szülőföldön magyarul külhoni támogatási program 2020-as kiírását.
Tovább

Potápi: a sport fontos közösségformáló erő

Az idei év a nemzetpolitikában az erős magyar közösségek éve, a sport pedig fontos közösségformáló erő, amelyre büszke lehet a magyarság - mondta Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára az MTI-nek telefonon nyilatkozva szombaton Hargitafürdőn, a csíkszeredai magyar főkonzulátus által kezdeményezett székelyföldi síünnepen.
Tovább

Hetedszer rendeznek Konzul Kupát Hargitafürdőn

Hetedik alkalommal szervezi meg a Konzul Kupa amatőr síversenyt Hargitafürdőn Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa szombaton. A szervezők örömére a napokban nagy mennyiségű hó hullott a helyszínen, így minden feltétel adott a Nemzeti Összetartozás Évének egyik kiemelkedő székelyföldi rendezvényének sikeres lebonyolításához.
Tovább