Hírek

A sportág ünnepe Székelyudvarhelyen

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere a Határok nélkül elnevezésű kézilabda-fesztivál szerda esti ünnepélyes megnyitóján úgy fogalmazott, ez a hét a sportág ünnepe a városban.
Tovább

Lengyel kerékpározó nyerte a székely körversenyt

A lengyel Szymon Rekita diadalmaskodott a 16. Székelyföldi Kerékpáros Körversenyen. A szombati, Csíkszeredában végződő zárószakaszon az olasz Nicolas Dalla Valle ért be elsőnek a célba.
Tovább

Rajtvonalnál a székely körverseny, Debrecenben kezdődik a viadal

Kedden délelőtt elrajtol a 16. kiírásához érkezett Székelyföld Kerékpáros Körverseny, amely szakított az eddigi hagyományokkal. Idén a három székelyföldi megye mellett bekapcsolódott a magyarországi Debrecen is.
Tovább

Megemlékezés a nyerges-tetői csata 173. évfordulóján

A nyerges-tetői csata 173. évfordulójára emlékeztek vasárnap délután az emlékműnél. Az ünnepségen elöljárók, testvértelepülésről érkező vendégek és helyi ünneplők egyaránt részt vettek. Az ünnep hangulatát Molnár Levente operaénekes előadása emelte.
Tovább

Gőzerővel zajlanak az utolsó előkészületek az idei Tusványosra

Gazdag politikai és közéleti program, minden eddiginél erősebb sportkínálat, több mint 400 programpont és 27 előadói sátor várja a táborozókat, fesztiválozókat Tusnádfürdőn a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor harmincegyedik kiadásán. Július 19–től 24–ig többek között magas rangú politikusok, közéleti szereplők, világbajnok és olimpiai bajnok sportolók adnak elő a fesztiválon, de Tusnádfürdőre látogat például Marco Rossi, a magyar válogatott edzője is.
Tovább