Hírek

Színvonalas produkció a magyar kultúra napja alkalmából

Jó volt hallani, látni azt, hogy a magyar kultúra napja alkalmából szombaton este a marosvásárhelyi Kultúrpalotában az Artstart4u Egyesület által szervezett és a Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa, valamint a Maros Megyei Tanács által felkarolt Kodály Zoltán-mű, a Székely fonó című daljáték telt házas, magas színvonalú, minőségi előadásával ünnepelt a város.
Tovább

Matl-tárlat Sepsiszentgyörgyön

2019. január 13-án Matl Péter kárpátaljai képzőművész tárlatát nyitották meg Sepsiszentgyörgyön, az unitárius közösségi házban. Az esemény házigazdája Péterfi Ágnes unitárius lelkésznő volt, melyen jelen volt Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább

Ferenc pápa Csíksomlyóra látogat

Közzétette a szentszéki sajtóiroda, hogy Ferenc pápa Romániába látogat május 31. és június 2. között. Megtudtuk: nagy az esélye annak, hogy a csíksomlyói zarándoklat mintájára, a nyeregben szabadtéri szentmisét tartsanak, amelyet a pápa celebrál majd.
Tovább

Magyarországi és erdélyi művészek mutatják be Marosvásárhelyen a Székely fonót

Magyarországi és erdélyi művészek mutatják be Marosvásárhelyen Kodály Zoltán Székely fonó című daljátékát a magyar kultúra napja alkalmából - közölték csütörtökön a szervezők.
Tovább

Változás az útlevéldíjakban!

Tájékoztatjuk a tisztelt Ügyfeleket, hogy 2019. január 1-jétől egyes útlevéldíjak változtak: a 18-65 éves kérelmező 10 éves érvényességű útlevél díja 64,-EUR-ra csökkent.
Tovább