A csoportmeccsekkel elkezdődött a hétfőtől szerdáig tartó székely–magyar utánpótlás labdarúgótorna Csíkszeredában. Az első nap néhány szélsőséges különbségű eredmény mellett izgalmas és látványos találkozókat hozott.

Két korosztályban, kilenc labdarúgóklub tizenhat csapata küzd a székely–magyar utánpótlás labdarúgótorna tegnap elkezdődött sorozatában. Az eseménynek ebben az évben első alkalommal ad otthont az FK Csíkszereda 2022-ben átadott sportparkja. A hétfői, hivatalos megnyitón Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke köszöntötte a résztvevőket, aki jó mérkőzéseket és pozitív élményeket kívánt a gyerekeknek és az őket kísérő felnőtteknek is.  – Hiszem azt, hogy a sport valóban nemcsak a fizikumot, nemcsak a testet erősíti, hanem a lelket is építi, és azt is hiszem, ez a torna építi bennünk azt a közös lelki hazát, ami, ahogy a torna jelmondata is mondja, „Közös pályán, egy nyelven” összetart és összefog bennünket – fogalmazott Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának főkonzulja.

Süle László, a Csepel Sport Club Alapítvány kuratóriumának elnöke, a székely–magyar utánpótlás labdarúgótorna véd­nö­ke Németh Szilárd kormánybiztos, országgyűlési képviselő üzenetét tolmácsolta: „A foci igazi csapatsport, amely tisztességes küzdelemre, összefogásra, a közös célra való összpontosításra nevel. Ezek az erények pedig nemcsak a pályán, hanem az életben is meghatározó jelentőségűek” – hangzott el. 

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere a torna közösségépítő, kapcsolatteremtő jellegét emelte ki, majd sok sikert kívánt a résztvevőknek. A megnyitó után a csapatok vették át a főszerepet. A sportparkban kialakított játéktereken párhuzamosan négy pályán folyt a játék. A két korosztály csapatai négyes csoportokban küzdöttek a pontokért, minden csoportban négy-négy találkozót játszottak le hétfőn. Az első játéknap érdekessége, hogy a legtöbb találat, amely egy mérkőzésen esett, 43 volt. A legszorosabb mérkőzést a Marosvásárhelyi SE – Sepsi OSK játszotta, egy-egy gól esett mindkét oldalon. Az FK Csíkszereda mindkét korosztályban két győzelemmel indított.

Eredmények 
U9. I. csoport: Székelyudvarhelyi FC – Csepel 9–9, Barca Akademy Hungary – FK Csíkszereda 1–13, Csepel – Barca Akademy 5–4, SZFC – FK Csíkszereda 0–13. II. csoport: Sárbogárd – Sepsi OSK 0–24, DVTK – Marosvásárhelyi SE 1898 4–4, Sárbogárd – DVTK 0–11, Marosvásárhely – Sepsi OSK 2–5. U11. I. csoport: Csepel – Gyer­gyói Jövő FC 1–11, SZFC – FK Csíkszereda 1–7, SZFC – Csepel 9–2, Gyergyói Jövő FC – FK Csíkszereda 0–3. II. csoport: Sárbogárd – DVTK 0–43, Marosvásárhely – Sepsi OSK 1–1, Sárbogárd – Sepsi OSK 0–25, DVTK – Marosvásárhely 3–3.
Farkas Endre