Hírek

Minden idők leghosszabb zarándokvonata indul a csíksomlyói pápai misére

Minden idők leghosszabb zarándokvonatát indítja el Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói szentmiséjére a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours utazási iroda – közölték a szervezők pénteken Szombathelyen.
Tovább

Engedélyezte a jászvásári római katolikus püspökség, hogy havi egy magyar misét tartsanak Bákóban

Engedélyezte a jászvásári (Iasi) római katolikus püspökség, hogy havi egy magyar misét tartsanak Bákóban - közölte szerdai számában a Ziarul de Bacau helyi napilap. A híradás szerint a Bákó főterének szomszédságában levő Szent Miklós-plébániatemplomban minden hónap utolsó vasárnapján tartanak majd magyar misét, amelynek celebrálására Felix Mariut forrófalvi (Faraoani) és Andrei Varga bogdánfalvi (Valea Seaca) plébánost kérték fel.
Tovább

Magyar Kultúra Napja és magyar közösségi ház építése Marosludason

A Hajdina Kulturális Egyesület szervezésében a marosludasi és környékbeli magyarság is megünnepelte a Magyar Kultúra Napját. Az ünnepségen Kis István alpolgármester és Kőrösi Viktor Dávid konzul köszöntötte az egybegyűlteket, majd a kulturális műsor következett.
Tovább

Ünnepi rajz és esszépályázatot hirdetett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

A zászló és a címer a közösség összetartozásának jelképei. Számunkra, magyar emberek számára különös jelentőséggel bírnak. Ennek legfőbb oka, hogy bár Magyarország határai nem esnek egybe a magyar nemzet határaival, a nemzeti nyelvi, kulturális és történelmi hagyományaival fogva mégis egységes. Ennek az összetartozásnak - a Himnusz mellett - a legfontosabb jelképei a magyar zászló és a nemzeti címer.
Tovább

Színvonalas produkció a magyar kultúra napja alkalmából

Jó volt hallani, látni azt, hogy a magyar kultúra napja alkalmából szombaton este a marosvásárhelyi Kultúrpalotában az Artstart4u Egyesület által szervezett és a Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa, valamint a Maros Megyei Tanács által felkarolt Kodály Zoltán-mű, a Székely fonó című daljáték telt házas, magas színvonalú, minőségi előadásával ünnepelt a város.
Tovább