Hírek

Átadták az Orbán Balázs díjakat

Idén a kulturális örökség éve jegyében osztották ki a székelyföldi megyék legrangosabb elismerését, az Orbán Balázs-díjat. Kovászna megyéből Jánó Mihály művészettörténész, Maros megyéből Csíky Boldizsár zeneszerző, Hargita megyéből Köllő Miklós építész vehette át péntek este az Orbán Balázs-díjat a csíkszeredai Mikó-várban szervezett díjátadón. A három megyeelnök mellett a Székelyföld Napok hivatalos megnyitóján jelen volt Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere, Tóth László főkonzul és Kelemen Hunor RMDSZ-elnök.
Tovább

110 éves a székelyudvarhelyi Belvárosi Unitárius Egyházközség

A székelyudvarhelyi Belvárosi Unitárius Egyházközség ez évben a 450 éves vallásszabadság és unitárius egyház mellett 110 éves fennállását is ünnepelte. Az eseményen Ft. Bálint-Benczédi Ferenc püspök tartott Igehirdetést, majd Nt. Simó Sándor esperes tartott történelmi áttekintést. Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa részéről Kőrösi Viktor Dávid konzul mondott köszöntőt.
Tovább

Marosszentgyörgyi Magyar Napok családi értékekre építve

Családias, a marosszentgyörgyi magyar közösséget összefogó, találkozásoknak, örömteli együttléteknek helyet adó rendezvény helyszíne volt a hétvégén a Marosvásárhely melletti nagyközség. Negyedik alkalommal szervezték meg a Marosszentgyörgyi Magyar Napokat, amelyen a helyiek mellett a magyarországi testvértelepülés képviselői is részt vettek.
Tovább

Gyertyagyújtással emlékeztek az aradi vértanúkra Csíkszeredában

A Mikó-vár előtti téren tartottak megemlékezést az aradi vértanúk kivégzésének évfordulója alkalmából Csíkszeredában szombat este.
Tovább

A fiataloké volt a főszerep a marosvásárhelyi megemlékezésen

Rendhagyó módon, immár második éve Marosvásárhelyen az aradi vértanúkra való megemlékezésen nem a politikusok, hanem a fiatalok, a civil szervezetek kaptak főszerepet.
Tovább