Hírek

Háromezer külhoni projekt nyert támogatást a nemzeti újrakezdés éve pályázatain

Több mint kétmilliárd forint értékben mintegy háromezer külhoni projekt nyert támogatást a nemzeti újrakezdés éve pályázatain – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
Tovább

Átadták a magyar kormány támogatásával felújított csíksomlyói Fodor-házat

Csíksomlyón a magyar kormány képviseletének jelenlétében avatták fel vasárnap délután a felújított Fodor-házat, a Csibész Alapítvány központját, valamint az újjáépített autójavító- és az asztalosműhelyeket.
Tovább

Püspöki áldással adták át a felújított csíkszentmihályi templomot

Papok és világi elöljárók jelenlétében áldották meg a felújított csíkszentmihályi római katolikus templomot szerda délben. A felújítás által nemcsak új fényében pompázik a templom, hanem középkori, igencsak értékes freskók is előkerültek.
Tovább

A vállalkozók kérésének tettek eleget

A közös gondolkozás és tervezés érdekében szervezték meg Marosvásárhelyen pénteken és szombaton az első Erdélyi Gazdasági Fórumot. Pénteken a találkozásra, szombaton a széles körű párbeszédre és tervezésre adott lehetőséget a rendezvény.
Tovább

Megújult csíkkarcfalvi épületben szerezhetnek közösségi élményeket az óvodások

Huszáros hajrával sikerült befejezni a csíkkarcfalvi óvoda felújítását, hogy az új tanévben már a kisgyerekek és a pedagógusok rendelkezésére tudjon állni. A beruházás a magyar kormány Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program részeként valósult meg.
Tovább