Hírek

Tizennyolc éve vállal felelősséget az erdélyi magyar közösségért a Sapientia EMTE

Nagykorúvá vált a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. A felsőoktatási intézmény tizennyolc éve nyitotta meg a kapuit, jelenleg négy helyszínen – Csíkszeredában, Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Sepsiszentgyörgyön – zajlanak képzések. Az első tanévnyitó ünnepség 18. évfordulóját szerdán ünnepelték meg Csíkszeredában.
Tovább

A Marosi és a Küküllői Unitárius Egyházkör közös ünnepe

Az 1568-ban a világon először kihirdetett vallásszabadság és az Unitárius Egyház megalakulása 450. évfordulóján adtak hálát az unitárius hívek Marosvásárhelyen. Ft. Bálint-Benczédi Ferenc püspök szolgálatát követően dr. Kovács Sándor teológiai tanár tartott előadást, majd Péter Ferenc Maros megyei tanácselnök, Makkai Gergely marosvásárhelyi alpolgármester és Kőrösi Viktor Dávid konzul köszöntötte a résztvevőket.
Tovább

Székelykakasdi találkozások

2018. szeptember 20-23. között tartották a Székelykakasdi Találkozásokat. A találkozón évről évre hagyományosan jelen vannak a Tolna megyei Kakasd delegációja, a kelebiai Levente Sportegyesület, a Magyar Patrióták Közösségének küldöttsége, illetve Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa részéről Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább

dráMA10 - kétszeresen jubilál az udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház

Szeptember 17-én megnyílt a 10. alkalommal megszervezett dráMA kortárs színházi találkozó a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban. A megnyitón köszöntőt mondott Nagy Pál, a Tomcsa színház igazgatója és Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább

Református lelkészértekezlet a szórványról

2018. szeptember 11. és 13. között 25. alkalommal rendezték meg a Hunyad megyei Algyógyon a református szórványlelkészek szakmai tanácskozását. A panelbeszélgetéseken vett részt Kató Béla erdélyi és Csűry István királyhágómelléki püspök, illetve Grezsa Csaba kolozsvári és Kőrösi Viktor Dávid csíkszeredai konzul.
Tovább