Hírek

Iskola- és munkaszüneti nappá nyilváníthatják Hargita megyében május 31-ét a pápalátogatás miatt

Iskola- és munkaszüneti nappá nyilváníthatják május 31-ét, a csíksomlyói pápalátogatás előtti napot Hargita megyében. Az erre vonatkozó kérést már továbbították az illetékeseknek – derült ki a katolikus egyház képviselőinek csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Tovább

Minden magyar gyermeknek legyen lehetősége magyar óvodába járni

A harmadik üteménél tartó kárpát-medencei óvodafejlesztési programmal a kormány meg akarja teremteni a lehetőségét annak, hogy minden magyar gyermek és minden vegyesházasságban született gyermek magyar bölcsődébe, magyar óvodába járhasson.
Tovább

VI. Konzul Kupa síverseny Hargitafürdőn

Immáron hatodik alkalommal február 16-án, szombaton 10:00 órától szervezte meg Főkonzulátusunk a VI. Konzul Kupa síversenyt a hargitafürdői Miklós-pályán és biatlonpályán.
Tovább

Nyolcvan éve szentelték püspökké Márton Áront

Felekezeti hovatartozástól függetlenül kitörő örömmel fogadták Márton Áron kinevezését a megüresedett gyulafehérvári püspöki székbe nyolcvan esztendővel ezelőtt. Az új főpásztort 1939. február 12-én a kolozsvári Szent Mihály-templomban szentelte püspökké Andrea Cassullo romániai apostoli nuncius-érsek. Az évfordulóra Isten szolgája Márton Áron püspök írásaiból, a korabeli sajtóból válogatott a Székelyhon.
Tovább

Felújították a gyimesbükki óvodát, amely már napköziként is működhet

Ezentúl napköziként is működhet a gyimesbükki óvoda, miután teljes belső felújításon esett át, és étkező-, valamint hálóhelyiségeket is alakítottak ki benne. A beruházást a Magyar Kormány támogatta a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül. A munkálatok értéke 406 ezer lej.
Tovább