Hírek

Matl-tárlat Sepsiszentgyörgyön

2019. január 13-án Matl Péter kárpátaljai képzőművész tárlatát nyitották meg Sepsiszentgyörgyön, az unitárius közösségi házban. Az esemény házigazdája Péterfi Ágnes unitárius lelkésznő volt, melyen jelen volt Kőrösi Viktor Dávid konzul.
Tovább

Ferenc pápa Csíksomlyóra látogat

Közzétette a szentszéki sajtóiroda, hogy Ferenc pápa Romániába látogat május 31. és június 2. között. Megtudtuk: nagy az esélye annak, hogy a csíksomlyói zarándoklat mintájára, a nyeregben szabadtéri szentmisét tartsanak, amelyet a pápa celebrál majd.
Tovább

Magyarországi és erdélyi művészek mutatják be Marosvásárhelyen a Székely fonót

Magyarországi és erdélyi művészek mutatják be Marosvásárhelyen Kodály Zoltán Székely fonó című daljátékát a magyar kultúra napja alkalmából - közölték csütörtökön a szervezők.
Tovább

Változás az útlevéldíjakban!

Tájékoztatjuk a tisztelt Ügyfeleket, hogy 2019. január 1-jétől egyes útlevéldíjak változtak: a 18-65 éves kérelmező 10 éves érvényességű útlevél díja 64,-EUR-ra csökkent.
Tovább

2018-ban külgazdasági rekordokat döntött Magyarország

Tavaly külgazdasági rekordokat döntött Magyarország, az elmúlt év volt minden idők legsikeresebb éve a befektetés-ösztönzés szempontjából, soha ennyi és soha ilyen nagy értékű beruházás nem érkezett Magyarországra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
Tovább