Hírek

Változás az útlevéldíjakban!

Tájékoztatjuk a tisztelt Ügyfeleket, hogy 2019. január 1-jétől egyes útlevéldíjak változtak: a 18-65 éves kérelmező 10 éves érvényességű útlevél díja 64,-EUR-ra csökkent.
Tovább

2018-ban külgazdasági rekordokat döntött Magyarország

Tavaly külgazdasági rekordokat döntött Magyarország, az elmúlt év volt minden idők legsikeresebb éve a befektetés-ösztönzés szempontjából, soha ennyi és soha ilyen nagy értékű beruházás nem érkezett Magyarországra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
Tovább

A kormány fontos feladata a nemzeti összetartozás erősítése

A magyar kormánynak fontos feladata, hogy a nemzeti összetartozás érzését erősítse minden magyar között, éljenek a Kárpát-medencében, vagy a világ bármely táján - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap Bonyhádon, a madéfalvi veszedelem 255. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.
Tovább

Dávid Ferenc emlékplakett leleplezése Küküllődombón

December 23-án Istentisztelet keretében leplezték le Dávid Ferenc egyházalapító emlékplakettjét a küküllődombói unitárius templomban. Az ünnepség során a szószéki szolgálatot Nt. Márkos Hunor lelkipásztor végezte, aki ez évtől szolgál az Alsó-Küküllő-menti település gyülekezetében. A jelenlévőket Kőrösi Viktor Dávid konzul köszöntötte.
Tovább

Csoda a sarokban

Szó szerinti csodasarokká vált kedden délben a nyárádszeredai Deák Farkas Általános Iskola főtéri épületegyüttesének egyik osztályterme: kéttucatnyi gyereket bűvöltek el a Magyarországról, a Nemzetpolitikai Államtitkárságtól érkező Csodasarok ajándékdobozok.
Tovább