Hírek

Csodasarok-díjak, amit nem maguknak, hanem az osztályközösségeknek nyertek a diákok

A szorgalmat, a kitartást, a tehetséget és a kreativitást értékelték Csodasarok-díjjal pénteken Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson. A magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság ajándékát kisdiákok nyerték el osztályközösségeiknek.
Tovább

Csodasarok karácsonyra

Ujjongással és örömmel fogadták tegnap a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium II. R osztályos kisdiákjai Percze László konzult, aki ajándékkal érkezett hozzájuk, miután egyik társuk, Sala Máté Bence sikerrel pályázott és nyert a Miénk a város! című megmérettetésen. Hozzájuk hasonlóan a verseny révén Székelyföld 15 intézményének gyermekközössége gazdagodott Csodasarokkal.
Tovább

Jövőbe fektetett hittel avattak játszóteret Csíkszentsimonban

Játszóteret avattak szerdán a csíkszentsimoni Endes József Általános Iskola óvodájában a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program részeként. Bíznak a jövőben.
Tovább

Szent Miklós Napok és dísztanácsülés Gyergyószentmiklóson

A Szent Miklós Napok keretén belül évzáró dísztanácsülést tartott Gyergyószentmiklós önkormányzata. Az ünnepélyes a város jeles személyiségeit avatták díszpolgárrá, illetve tüntettek ki Pro Urbe díjjal, valamint több testvértelepülési kapcsolatot is megerősítettek. Az eseményen Kőrösi Viktor Dávid konzul képviselte Magyarország csíkszeredai főkonzulátusát.
Tovább

Emléket állítottak az egyházalapítónak

A vallásszabadság és az unitárius egyház megalakulásának 450. évében, advent első vasárnapján a marosvásárhelyi kövesdombi unitárius templom belső udvarán hálaadó istentisztelet keretében felszentelték Dávid Ferenc egyházalapító unitárius püspök mellszobrát és a nőszövetség zászlaját. Igét hirdetett Ft. Bálint-Benczédi Ferenc unitárius püspök, az ünneplőket Nt. Kecskés Csaba esperes-lelkipásztor, Novák Csaba Zoltán szenátor és Kőrösi Viktor Dávid konzul köszöntötte.
Tovább