Hírek

A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok Románia irányába

A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok Románia irányába
Tovább

Magyar állami elismerés az 1956-os forradalom és szabadságharc elvei melletti példaértékű kiállásért

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át Lay Imre, az Erdélyi Magyar Ifjak Szövetségének titkára szombat délután Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán. A rangos elismerést Áder János, Magyarország köztársasági elnöke adományozta az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.
Tovább

Egy természeti kincs örökösei vagyunk

Kedden délután a marosvásárhelyi Bernády Házban mintegy 40 természetfotóból álló kiállítás nyílt. A tárlat a visegrádi négyek (V4) országaiból (Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország) származó fotóművészek válogatott munkáiból állt össze. A fényképeket Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának gondozásában Münchenből hozták Marosvásárhelyre, október 19-e után Sepsiszentgyörgyön is láthatja a közönség. A kiállítást Tóth László főkonzul, Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere és Nagy Miklós Kund művészeti író nyitotta meg.
Tovább

Háromezer külhoni projekt nyert támogatást a nemzeti újrakezdés éve pályázatain

Több mint kétmilliárd forint értékben mintegy háromezer külhoni projekt nyert támogatást a nemzeti újrakezdés éve pályázatain – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
Tovább

Átadták a magyar kormány támogatásával felújított csíksomlyói Fodor-házat

Csíksomlyón a magyar kormány képviseletének jelenlétében avatták fel vasárnap délután a felújított Fodor-házat, a Csibész Alapítvány központját, valamint az újjáépített autójavító- és az asztalosműhelyeket.
Tovább