Hírek

Ügyfélkapu nyitása elektronikus személyi igazolvánnyal online

Az alábbiakban részletes leírást található az Ügyfélkapu nyitásával kapcsolatban. Azoknak az ügyfeleknek van lehetősége online Ügyfélkapu nyitására, akik rendelkeznek már elektronikus személyazonosító igazolvánnyal. Ellenkező esetben be kell fáradni a Főkonzulátusra, ahol a kollégák meg tudják nyitni.
Tovább

Tájékoztató a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban

2021. május 21-től az a magyar állampolgár, aki Romániában kapta meg a koronavírus elleni oltást, olyan vakcinával, amelyet Magyarország is elfogad, s erről a román hatóságok által kiállított hivatalos igazolással is rendelkezik, díjmentesen magyar védettségi igazolványt igényelhet.
Tovább

A csíksomlyói ferences barátok felhívása

Fontos búcsús tudnivalók címen sorolta fel a pünkösdszombati csíksomlyói zarándoklat megszervezésével, a búcsún való részvétellel kapcsolatos információkat a csíksomlyói ferences szerzetesek által kiadott közlemény.
Tovább

A Valahol Európában című musicalt mutatja be a Csíki Játékszín

A Valahol Európában című musicalt mutatja be a csíkszeredai Csíki Játékszín Somogyi Szilárd rendezésében – közölte hétfőn a színház.
Tovább

Online időpont foglalás

Immár külképviseletünkön is online foglalhatók időpontok az ügyintézésre - egyelőre csak útlevél és személyazonosító igazolvány ügyekben - a Konzuli Szolgálat időpontfoglaló rendszerén keresztül.
Tovább