Hírek

Novák Katalin köztársasági elnök újévi köszöntője

Alább olvasható Novák Katalin Magyarország köztársasági elnökének újévi köszöntője.
Tovább

Karácsonyi dallal rukkolt elő az István, a király székelyföldi nagyprodukció alkotócsapata

Klasszikus karácsonyi szerzeménnyel, a Csendes éj című dallal idézi meg az ünnep hangulatát az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció alkotócsapata. A dalt stúdióban rögzítették, és klipet is forgattak hozzá, ezzel ajándékozva meg mindazokat, akik szívesen látják újra együtt a produkció szólistáit, rockzenekarát, táncművészeit és stábtagjait.
Tovább

95 ezer lej gyűlt össze IX. Jótékonysági Katalin-bálon

Kilencedik alkalommal szervezte meg a Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa a Jótékonysági Katalin-bált. Rekord összegnek számító 95 ezer lejt gyűjtöttek a rászorultak megsegítésére.
Tovább

Sorsfordító eseményeket idéztek fel Gyergyószentmiklóson

Rendszerváltás vagy hatalomátmentés? – ez volt a témája annak a konferenciának, amelyre a magyar tudomány napja alkalmából került sor Gyergyószentmiklóson. Az 1989-es és 1990-es év fontos történéseit idézték fel az előadók.
Tovább

Marosvásárhelyen felavatták Erdély legnagyobb magyar iskolájának felújított épületegyüttesét

Marosvásárhelyen hétfőn felavatták Erdély legnagyobb magyar iskolájának a magyar állami támogatással felújított épületegyüttesét. A református egyház tulajdonában levő ingatlanban a Bolyai Farkas Gimnázium és a Marosvásárhelyi Református Kollégium működik, melyek együttes diáklétszáma megközelíti a kétezret.
Tovább