Hírek

Bővült az igénybe vehető szolgáltatások köre a Főkonzulátuson

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2020. június 2-tól újra lehet útlevelet és elektronikus személyazonosító igazolványt igényelni a főkonzulátuson.
Tovább

Szijjártó: Magyarország kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést akar építeni Romániával

Magyarország kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködést akar építeni Romániával, és a világjárvány idején megtapasztalt ésszerű együttműködést szeretné továbbfejleszteni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Bukarestben, ahol román hivatali partnerével, Bogdan Aurescuval tárgyalt.
Tovább

Végre előny legyen, ha valaki magyar

Semjén Zsolt napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta, hogy a tíz évvel ezelőtt elfogadott kedvezményes honosítási törvénynek köszönhetően a Kárpát-medencében 940 ezren tettek állampolgársági esküt, míg a diaszpórában 160 ezren kapták meg a magyar állampolgárságot, azaz 1,1 millióan váltak “nemzettársainkból honfitársainkká”.
Tovább

DÍJAINK

Az alábbi táblázatban találhatják meg az aktuális díjainkat. Díjtáblázat 2020
Tovább

Folytatja a magyar kormány a határon túli gazdaságfejlesztési programokat

Folytatja a magyar kormány a határon túli magyar közösségeket célzó gazdaságfejlesztési programokat, újabb 18,5 milliárd forintot fordítanak erre – derül ki Szijjártó Péter külügyminiszternek az Országgyűlés keddi, napirend előtti felszólalásából.
Tovább