Hírek

A csíksomlyói búcsúnak igazodnia kell a körülményekhez

Igazodnia kell a koronavírus-járvány adta körülményekhez az idei csíksomlyói búcsúnak - mondta hétfőn az MTI-nek nyilatkozva Bőjte Mihály, a búcsút szervező erdélyi ferences rend csíksomlyói házfőnöke.
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár és Koltay András rektor a járványhelyzetre tekintettel videókonferencia keretében írta alá az MDA 2020 szeptemberében induló Diplomataképző Programját érintő megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között.
Tovább

Potápi: a járvány idején is folyamatos a kapcsolat a külhoni magyarokkal

A koronavírus-világjárvány idején is folyamatos a kapcsolattartás a külhoni magyar közösségekkel - hangsúlyozta a nemzetpolitikai államtitkár pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Tovább

A repülővel hazatérni szándékozók figyelmébe!

„Tisztelettel arra kérek minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó honfitársunkat, hogy haladéktalanul intézkedjenek a hazautazásukról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetlenítik azt." - kéri Szijjártó Péter Magyarország külgazdasági és külügyminisztere. A konzuli szolgálat - így Főkonzulátusunk is - továbbra is minden lehetséges módon segíti a külföldön bajba jutott magyar állampolgárokat.
Tovább

Tájékoztató a Romániába hazatérni szándékozóknak

Szijjártó Péter Magyarország külgazdasági és külügyminisztere a nap folyamán többször is beszélt telefonon Ekaterina Zaharieva bolgár és Bogdan Aurescu román külügyminiszterekkel, akik azt kérték tőle, hogy Magyarország teggye lehetővé az Ausztriában rekedt bolgár és román állampolgárok hazatérését.
Tovább