Hírek

Teqballasztalok ajándékba

Szombaton helyükre kerültek azok a teqballasztalok, amelyeket a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet közbenjárására Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma, valamint a Nemzetközi Teqball Szövetség adományozott Kézdivásárhelynek.
Tovább

Összetartozás, közösségépítés – kezdetét vette a 9. Vásárhelyi Forgatag

A Magyar Állami Népi Együttes Idesereglik, ami tovatűnt – Óda az énekes madárhoz című táncszínjátékával és az azt megelőző ünnepi köszöntőkkel hivatalosan is kezdetét vette csütörtökön a 9. Vásárhelyi Forgatag.
Tovább

Budapest korábbi főpolgármesterét tüntették ki Székelyudvarhelyen

Három személynek Pro Urbe-, egynek pedig díszpolgári díjat adományozott a székelyudvarhelyi önkormányzat csütörtöki dísztanácsülésén. A kitüntetésekkel a város és annak közössége érdekében kifejtett kiemelkedő erőfeszítéseket ismerték el.
Tovább

A sportág ünnepe Székelyudvarhelyen

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere a Határok nélkül elnevezésű kézilabda-fesztivál szerda esti ünnepélyes megnyitóján úgy fogalmazott, ez a hét a sportág ünnepe a városban.
Tovább

Lengyel kerékpározó nyerte a székely körversenyt

A lengyel Szymon Rekita diadalmaskodott a 16. Székelyföldi Kerékpáros Körversenyen. A szombati, Csíkszeredában végződő zárószakaszon az olasz Nicolas Dalla Valle ért be elsőnek a célba.
Tovább