Hírek

Nemzeti összetartozás napja Csíksomlyón

Az első világháborút lezáró, 1920. június 4-én aláírt trianoni békeszerződésre, a diktátum következményeire emlékeztek vasárnap délután, a csíksomlyói Fodor Ház melletti Székely Hadosztály emlékműnél.
Tovább

A csíksomlyói búcsú szónoka: mindenkinek tennie kell a maga részét a maga helyén

Mindenkinek tennie kell a maga részét a maga helyén, ugyanakkor nem vonhatjuk ki magunkat az elvégzendő munka, a hivatásunk és küldetésünk teljesítése alól. Emellett olyan értékskálára van szükségünk az életben, amelyhez a közösség életét is igazítani lehet – hangzott el üzenetként a csíksomlyói búcsú prédikációjában.
Tovább

Szili Katalin: nagyon jó helyre kerültek a fejlesztések Csángóföldön

Lendületesen zajlik a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) gondozásában a Bákó megyei, csángóföldi magyar oktatási hálózat fejlesztése – állapította meg Szili Katalin kétnapos csángóföldi látogatása tapasztalatait összegezve.
Tovább

Csák János már-már hazajár Marosvásárhelyre

Sokkal gyakrabban jár Marosvásárhelyre, mint azt a helyiek gondolnák, felesége ugyanis innen származik – ezt a magánéleti adalékot is megosztotta Csák János, Magyarország kultúráért és innovációért felelős minisztere a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének marosvásárhelyi közgyűlésén, szerdán.
Tovább

Jó lesz Veszprémbe utazni

Veszprém éppen harminc éve testvérvárosa Sepsiszentgyörgynek, és ennek a kapcsolatnak erős tartalmat ad, hogy az idén Európa egyik kulturális fővárosa is (Temesvár és a görögországi Elefszina mellett), ahol több sepsiszentgyörgyi fiatal zenekar, képzőművész és alkotó is megmutatkozott már – jelentette ki Vargha Fruzsina alpolgármester tegnap a Lábas Házban, ahol a közönség is ízelítőt kaphatott a gazdag programkínálatból, amelyet pár órával korábban Tóth László csíkszeredai főkonzul részvételével sajtótájékoztatón is ismertettek.
Tovább