Hírek

Budapest nyit - Új szabályozás a fővárosban

2020. május 18-ától megszűntek a koronavírus-járvány miatt bevezetett budapesti kijárási korlátozások. A budapesti enyhítések pont két hét késéssel követik majd a vidéki (beleértve most már Pest megyét is) intézkedéseket: azaz a fővárosban még mindig szigorúbbak a szabályozások, mint az egyéb településeken! Budapesten, így jelenleg a május 4-től életbe lépett vidéki enyhítés szabályai érvényesek.
Tovább

Újraindul az ügyfélfogadás

Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán 2020. május 18-tól újra lehetőség lesz a személyes ügyintézésre.
Tovább

Interneten is összegyűlt az egymillió aláírás a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezéshez

Óriási hajrával az interneten is összegyűlt az egymillió aláírás a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés támogatására. Az aláírásgyűjtés honlapján megjelenő adatok szerint csütörtök éjfélig, a határidő lejártáig 1 008 966-an írták alá az interneten a nemzeti régiókért elindított európai polgári kezdeményezést.
Tovább

Tudnivalók a Magyarországon érettségizni szándékozók számára

A magyar hatóságok mindent elkövetnek, hogy a külföldről érkező vizsgázók az érettségi vizsgabehívó vagy érvényes magyar diákigazolvány birtokában az államhatárt átléphessék és a vizsgákon részt vehessenek.
Tovább

Húsz magyar vígjáték lesz ingyenesen elérhető a magyar film napja alkalmából

Nyolc évtized húsz magyar vígjátékát teszi ingyenesen elérhetővé online a Nemzeti Filmintézet (NFI) a magyar film napja alkalmából csütörtöktől 10 napon át a magyarfilmnapja.hu oldalon - közölte az NFI szerdán az MTI-vel.
Tovább