Hírek

Főhajtás Orbán Balázs emléke előtt

Többnapos rendezvénysorozattal készültek a székelyudvarhelyiek Orbán Balázs születésének 195. évfordulójára: szombaton a városközponti szobránál, valamint szejkefürdői síremlékénél is fejet hajtottak az egybegyűltek.
Tovább

Huszáros válasz a geopolitikai zűrvarra

Hatalmas érdeklődés kísérte Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeumban Orbán Balázs jogász, politológus, Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikai igazgatója, a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumának elnöke Huszárvágás – A konnektivitás magyar stratégiája című könyvének bemutatóját. A komoly kutatómunkát követően összeállított, számos magyar és nemzetközi szakember és közszereplő által méltatott könyvben foglaltakra alapuló, de azon túlmutató beszélgetés során a központi téma mellett – a stratégia és annak fő lépései – előtérbe kerültek az erdélyi magyarságot érintő kérdések is. A szerzővel Farcádi Botond, lapunk főszerkesztője, valamint Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója, a Mandiner lapigazgatója beszélgetett.
Tovább

Nem volt hiábavaló Madéfalva áldozata

A madéfalvi veszedelem 260. évfordulójára szervezett megemlékezés vasárnap a felcsíki település Szent Anna tiszteletére felszentelt Siculicidium-kápolnájában kezdődött, majd a közeli turulmadaras emlékműnél folytatódott, ahol a neves meghívottak köszöntőbeszédei hangzottak el, majd a világi és egyházi elöljárók koszorúzással tisztelegtek a hősök emléke előtt.
Tovább

Változás az útlevéldíjainkban

2024-ben több megváltoztak útlevéldíjaink!
Tovább

Csodasarkokkal gazdagodtak

Összesen hatvan Hargita és Kovászna megyei kisiskolás tanuló nyert Csodasarkot a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság Miénk a város elnevezésű vetélkedőjén tizenhét település, illetve huszonkét iskola képviseletében.
Tovább