Hírek

Új óvoda és bölcsőde a dicsőszentmártoni közösségnek

Szombaton, november 17-én Dicsőszentmárton és környékének magyarsága jövőbe vetett hittel tisztelgett az ősök emléke előtt. Az anyaországi önkormányzati és a román parlament magyar képviselőinek jelenlétében aláírták az új magyar óvoda és bölcsőde alapító okiratát, kopjafát lepleztek le a mindenkori pedagógusok emlékére. Az eseményen Kőrösi Viktor Dávid konzul képviselte főkonzulátusunkat.
Tovább

Háromnapos rendezvénysorozattal idézik fel Csíkszeredában a száz éve megalakult Székely Hadosztály történetét

Háromnapos rendezvénysorozattal idézik fel a hét végén Csíkszeredában a száz éve megalakult Székely Hadosztály történetét. A rendezvénysorozatról sajtótájékoztatón beszéltek szerdán a szervezők.
Tovább

Székelyföld következik

A jövő év elején indítja útjára a magyar kormány által támogatott székelyföldi gazdaságélénkítési programját a lebonyolító Pro Economica Alapítvány. Az eddig is erős romániai politikai ellenszélben zajló budapesti segítségnyújtás – amelynek első, kísérleti támogatási programját Maros megyében bonyolították le – Székelyföld esetében némileg módosított formában zajlik majd, és ez alkalommal is elsősorban az agrárágazat fejlesztését célozza.
Tovább

Felértékelődik a közép-európai régió ereje

A következő évek során Közép-Európa és benne az egész Kárpát-medence lesz az európai gazdasági növekedés motorja - mondta Orbán Viktor a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) XVII. ülésén.
Tovább

Hármas ünnepség Marosludason a magyar szórvány napján

November 16-án a magyar szórvány napját ünnepelte Marosludas magyar közössége. A rendezvény keretén belül néptánc- és népzeneelőadásokat láthatott a közönség. A köszöntők során Tóth Sándor, a Hajdina Kulturális Egyesület elnöke, Kis István alpolgármester és Kőrösi Viktor Dávid konzul szólalt fel.
Tovább