Hírek

Nagy Koppány Zsolt élettörténetei

Egyszerre három kötetét mutatták be csütörtök délután Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán Nagy Koppány Zsolt József Attila-díjas írónak, aki novellákkal, humoreszkekkel, és, ahogy ő nevezi, „székely” írásokat tartalmazó kötettel jelentkezett.
Tovább

Menjetek be kapuin hálaénekkel

Hálaadó istentiszteleten felszentelték tegnap a Sepsiszentkirályi Unitárius Egyházközség felújított templomát. Igét hirdetett és áldást mondott Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház püspöke. Ott volt Adorjáni Levente egykori lelkipásztor, az új, három hónapja szolgáló lelkész, Bartha-Pál Aba, továbbá számos világi elöljáró tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt, melyre zsúfolásig megtelt a maroknyi gyülekezetnek a falu fölé magasodó Pap-hegyen álló temploma. Közreműködött István Ildikó népdalénekes és Nemes Levente színművész, aki Bartalis János Isten kezében című versét mondta el.
Tovább

A mentorprogram a Kárpát-medencében kialakított gazdasági hálót erősíti

A mentorprogram erősíti a Kárpát-medencében az elmúlt években kialakított gazdasági hálót, ezen felül "ez a háló azt is eredményezi, hogy egyre inkább egy gazdasági térről beszélhetünk, hogy ha a Kárpát-medencére gondolunk" - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az erdélyi mentorprogram második évadát megnyitó online sajtótájékoztatón csütörtökön.
Tovább

A magyar állam támogatásával újult meg a moldvai Nagypatak római katolikus műemléktemploma

A Szent Márton napi búcsú keretében szentelték újra vasárnap a moldvai Nagypatakon (Valea Mare) a magyar állam támogatásával restaurált római katolikus műemléktemplomot.
Tovább

A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok Románia irányába

A Covid-19 járvány időszakára vonatkozó utazási tanácsok Románia irányába
Tovább