Hírek

Hagyományőrzők százai temették a farsangot és a telet Csíkszeredában

Mókázó hagyományőrző csoportok tagjai, maskarákba bújt mulatozók, zenészek és számos érdeklődő járta be szombaton Csíkszereda utcáit a 31. kiadásához érkezett hagyományos megyei farsangtemetésen.
Tovább

Több százan vettek részt a jubileumi Konzul Kupán Hargitafürdőn

A hideg idő ellenére több százan vettek részt a jubileumi, tizedik Konzul Kupán szombaton Hargitafürdőn.
Tovább

Nobile Officium II. könyvbemutató a főkonzulátuson

Oláh-Gál Elvira Nobile Officium II. című könyvét mutatjuk be január 19-én, csütörtökön 18:00 órától Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán, a Lázár-ház eskütermében. A kötetet bemutatja: Magyarosi Sándor, a Székelyföld folyóirat szerkesztője. Házigazda: Beke Mihály András első beosztott konzul. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk.
Tovább

Potápi Árpád János: össznemzetben gondolkodnak és cselekednek

Évről évre rendszeres részt­vevője az 1764-es madéfalvi vérengzés évfordulóján szervezett megemlékezéseknek, de gyakran látogatja és együtt ünnepel az erdélyi, székelyföldi közösségekkel. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárt a szombati madéfalvi megemlékezésen többek között az elmúlt év nemzetpolitikáját is érintő kihívásokról kérdeztük.
Tovább

Ahol minden hegynek, folyónak és mezőnek magyar neve van

Szomorú és tragikus eseményről emlékezünk ma meg, aminek ha a részleteit felidézzük, még mindig heves érzelmeket vált ki egy ilyen hatalmas igazságérzettel megáldott nemzet gyermekeiből, mint amilyenek mi, magyarok vagyunk – mondta ünnepi beszédében Varga Judit, Magyarország igazságügyi minisztere a madéfalvi veszedelem 259. évfordulóján, szombaton.
Tovább