Hírek

„Nemhogy óvodaudvarunk nem volt, óvodánk sem”

Visszatérő vendég Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára Székelyföldön: legutóbb vasárnap tartózkodott a térségben, amikor Madéfalván részt vett a helyi óvodaudvar ünnepélyes átadásán. A beruházás a magyar kormány támogatásával valósult meg.
Tovább

A béke és a kegyelet helyreállítása a cél az úzvölgyi haditemetőben

Zászlófelvonással, ünnepi beszédekkel, ökumenikus istentisztelettel emlékeztek az úzvölgyi katonatemetőben nyugvó honvédekre az RMDSZ és a csíkszentmártoni önkormányzat szervezésében szombat délben. Az eseményen több százan voltak jelen, a résztvevők egy részét buszokkal szállították a megemlékezés helyszínére, de sokan autókkal érkeztek a megemlékezésre.
Tovább

A háború meteorütközésként térítette el pályájáról a gazdaságot, de a nehezén túl vagyunk

Három év alatt „két meteorral is összeütköztünk”: először 2020-ban a Coviddal, amelyet valahogy kivédett az ország és gyorsan visszatért a saját maga számára kijelölt útra, de 2022-ben jött a háború, amely letérítette a pályájáról – jelentette ki Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.
Tovább

Önfenntartó ösztönre nevelni a magyar gyerekeket: új bölcsődét avattak Marosvásárhelyen

Átadták pénteken a Marosvásárhelyi Református Kollégium új bölcsődéjét, a magyar kormány támogatásával kialakított intézmény a református egyház legnagyobb ilyen jellegű beruházása Erdélyben.
Tovább

„Közös pályán, egy nyelven”

A csoportmeccsekkel elkezdődött a hétfőtől szerdáig tartó székely–magyar utánpótlás labdarúgótorna Csíkszeredában. Az első nap néhány szélsőséges különbségű eredmény mellett izgalmas és látványos találkozókat hozott.
Tovább