Július 14-én a Kóborban gyűltek össze Brassó megye református szórványgyülekezetei, hogy erőt merítsenek a közös imából és a testvéri együttlétből. A program Istentisztelettel kezdődött, melyen Kató Béla erdélyi református püspök és Nt. Szegedi László, a Brassói Egyházmegye esperese hirdetett Igét. Istentiszteletet követően bemutatták a Kósa Jolán által szerkesztett települési monográfiát.

A köszöntők sorában mind Ft. Kató Béla püspök, mind Nt. Szegedi László esperes a nemzeti összetartozás és a magyar kultúra megőrzésének fontosságát hangsúlyozta. Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa részéről Kőrösi Viktor Dávid konzul szólalt fel, aki elmondta, hogy miután a Jóisten saját képére teremtett minket, így az Ő képében lettünk magyarok és keresztények. "Ez az Ő ajándéka a magyarság számára, amit maradandóvá kell tennünk, mert amit a Teremtő egyszer adott, azt ember nem dobhatja el” - tette hozzá.

Kőrösi Viktor Dávid konzul

A kóbori szórványtemplomot teljesen megtöltő református szórványközösségek ezután a kultúrházba vonultak át, ahol az alsórákosi néptánccsoport adta elő műsorát, majd Marosán Csaba kolozsvári színművész mutatta be a Luther asztalánál című előadását.

A fotógaléria IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Fotók: Erdélyi Református Egyházkerület/Kiss Gábor