A Kisebbségi Jogvédő Intézet és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet 2017-ben is megrendezi a Kisebbségvédelem Európában nevet viselő nyári egyetemet, melyre elsősorban határon túlról származó joghallgatók, fiatal jogászok, ügyvédek jelentkezését várják.

Mint tájékoztatnak, indokolt esetben más tudományterületek hallgatóinak, képviselőinek is lehetővé teszik a részvételt. A Kisebbségi Jogvédő Intézet közleménye szerint a nyári egyetemen többek között Potápi Árpád János, Navracsics Tibor, Kalmár, Ferenc, Kardos Gábor, Elek Zsófia fognak előadásokat tartani. Emellett szabadidős programokat is tartanak:  a tervek szerint lesz beszélgetés és közös éneklés Sebestyén Márta előadóművésszel, parlamenti látogatás, QuizNight, nemzetpolitikai vetélkedő, kastély- és templomlátogatás, valamint városnézés. A nyári egyetemet július 30. és augusztus 5. között tartják Gödöllőn és Budapesten. A hallgatók számára ösztöndíjat biztosítanak, amely magában foglalja a képzést, a szállást, a napi háromszori étkezést, az utazások költségét, valamint a belépődíjakat. Az ösztöndíj nem tartalmazza az oda- és hazautazás költségét.

Jelentkezési határidő: június 30. Jelentkezéssel kapcsolatos további információk: kji.hu weboldalon, a jogvedo.intezet@kji.hu email címen, valamint a +36 1 798 6530-as telefonszámon kaphatók.