Bolyai János matematikus születésének 215. évfordulóját ünnepelték Marosvásárhelyen, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjai, öregdiákjai, pedagógusai és az érdeklődő közönség. Az ünnepségen köszöntő beszédet mondott Kirsch Attila főszervező, a Schola Particula Baráti Kör elnöke, Csegzi Sándor volt alpolgármester és dr. Weszely Tibor Bolyai-kutató. Mátéfi István, a Líceum igazgatója beszédében bejelentette a Bolyai Tehetséggondozó Program indítását, Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa részéről pedig Kőrösi Viktor Dávid üdvözölte a rendezvényt.

A konzul elmondta, ha számbeli többségünk nincs is, a megmaradásunk és gyarapodásunk egyedül rajtunk múlik. „Erőssé nem a hangerő tesz, még csak nem is a sokaság – bár az nem árt –, hanem az, amit ki-ki magában hordoz. Addig semmilyen cél nincs veszve, amíg hiszünk magunkban és vállaljuk azt, akik vagyunk.” – tette hozzá.

A köszöntők után kulturális program következett, aminek keretében fellépett a Líceum kórusa, majd megzenésített Arany-verseket adtak elő. A rendezvény zárásaként díjazták a Bolyai esszépályázat nyerteseit:

I. díj: Nagy Kincső
II. díj: Császár Mónika
III. díj: Bartha Noémi Odett

Különdíjakat kapott Szabó Henrietta és Fazekas-Györffy Pálma.

 

A fotógaléria ide kattintva tekinthető meg.