Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén 2021. május 02–26. és 2021. június 02–26. között a járványügyi beutazási korlátozások alkalmazása nélkül 1 fő hozzátartozó kíséretében beléphetnek azok a külföldön tartózkodó vizsgázók, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket a vizsgát szervező intézmény névre szóló vizsgabehívó levelével igazolják.

Mindemellett, a beutazás során meg kell felelni a beutazási feltételeknek.

A vizsgabehívót kizárólag a vizsgázó jelentkezését fogadó intézmény tudja a vizsgázó számára megküldeni. A vizsgáknak a rendkívüli intézkedések szerinti átszervezése jelenleg még folyamatban van. Ezért a vizsgabehívókat az intézmények legkorábban az április 19-ével kezdődő hét második felében tudják majd előállítani, és megküldeni a vizsgázóknak.

Amennyiben a beutazáshoz szükséges vizsgabehívó április 27-éig nem áll a rendelkezésre, az érintettnek közvetlenül a vizsgázó jelentkezését fogadó intézményt kell megkeresnie.

FIGYELEM!
A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEK KÜLFÖLDRŐL ÉRKEZŐ TANULÓINAK, A SARS-COV-2 TESZT MINTAVÉTEL CÉLJÁBÓL FELKERESHETŐ INTÉZMÉNYEKRŐL szóló tájékoztatást az alábbi linken olvashatják
https://www.nnk.gov.hu/index.php/component/content/article/11-foosztalyok/785-tanulok-cov-2-teszt?Itemid=135.