Klasszikus karácsonyi szerzeménnyel, a Csendes éj című dallal idézi meg az ünnep hangulatát az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció alkotócsapata. A dalt stúdióban rögzítették, és klipet is forgattak hozzá, ezzel ajándékozva meg mindazokat, akik szívesen látják újra együtt a produkció szólistáit, rockzenekarát, táncművészeit és stábtagjait.

A szólisták nagyrésze, a rockzenekar összes tagja, két táncművész, valamint a stábtagok is igent mondtak az ötletre, hogy készüljön egy karácsonyi dal. Az alkotói folyamatokat többhetes előkészítő munka előzte meg, maga a hang és klip felvételeinek rögzítése négy napig zajlott a hangstúdióban, valamint az Erdélyi Művészeti Központban, Sepsiszentgyörgyön – tájékoztatnak a kezdeményezők. 

Kolumbán Zenge, a produkció gyártásvezetője, a karácsonyi klip ötletgazdája és rendezője már tavaly decemberben szerette volna megvalósítani ezt, de akkor túl kevés idő állt volna a rendelkezésükre. Mint elmondta: a dalválasztást és a hangszerelést teljes mértékben a zenekarra bízták. A dal hangulatát a szólisták előadásmódja és a zenei vezetés határozza meg. A képi világot, a díszletet, a különböző látványelemeket Vörös T. Balázs társrendezővel közösen találtuk ki, mindezt pedig a csodálatos táncetűdök koronázták meg, amelyeket Cseke Ágnesnek, Tőkés Csaba Zsoltnak és Szvinyuk Sándornak köszönhetünk. Vörös T. Balázs társrendező, operatőr-vágó szintén megerősítette, hogy egy éve érlelődik bennük az a kihívás, hogy „röpke öt percben úgy alkossunk egy képi és zenei világot, hogy abban a lehető legegyszerűbben mutassuk meg ennek a csapatnak a legfontosabb értékeit.” 

Dancs Zsolt, az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció producere kifejtette, hogy az István, a király tizenegy előadását összesen 25 ezer ember látta, ami azt mutatja, hogy sokan megszerették a csapatot, a közösségi médiában azóta is folyamatos igény mutatkozik arra, hogy halljanak róluk, lássák őket. A karácsonyi dal az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció YouTube-csatornáján, valamint Facebook-oldalán látható, a dal hanganyaga pedig várhatóan minden erdélyi városban hallható lesz majd, a szervezők ugyanis valamennyi erdélyi rádióhoz eljuttatják.

Bíró Blanka - Székelyhon