Valahol Európában című musicalt mutatja be a csíkszeredai Csíki Játékszín Somogyi Szilárd rendezésében – közölte hétfőn a színház.

A székelyföldi teátrum évadjának utolsó bemutatója kettős szereposztásban látható május 15-től. A Dés László, Nemes István, Böhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter közismert musicaljének bemutatója a Csíki Játékszín történetének a legnagyobb szabású produkciója, hiszen ebből az alkalomból a társulat mellé 31 gyerekszereplő is csatlakozott.

Somogyi Szilárd a Budapesti Operettszínház rendezője, a Csíki Játékszínben az ő nevéhez kötődnek az olyan nagysikerű produkciók, mint az Isten pénze, a Viktória és a Mária főhadnagy. Az előadás koreográfusa Zaiba Anikó, a díszletet és a jelmezeket Bakcsi Kata tervezte.

A Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmforgatókönyve alapján készült musical szívszorító történet a szeretetről, a barátságról, az egymásra figyelésről és a félelem legyőzéséről, ami nem csak háborús időkben jelenthet kemény harcot.

Az előadás a magyar kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

MTI