Kilencedik alkalommal szervezte meg a Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa a Jótékonysági Katalin-bált. Rekord összegnek számító 95 ezer lejt gyűjtöttek a rászorultak megsegítésére.

A Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa újra valós térben szervezte meg a nagy hagyománynak örvendő Jótékonysági Katalin-bált. A kilenc éve indított közös kezdeményezés, a rászorultak megsegítése és a jótékony adományozás jegyében számos intézmény és civil szervezet, vagy hátrányos helyzetű család részesült támogatásban, tapasztalhatta meg a közösség támogató erejét - olvasható a szervezők közleményéből.

A bálon résztvevők, az anyagi támogatók hozzájárulásának valamint a bál keretén belül szervezett jótékonysági aukción licitáló résztvevők nagylelkű felajánlásainak köszönhetően 95.000 lejt sikerült összegyűjteni. A tombolajegyek értékesítéséből, közel 10.000 lej, míg a jótékonysági aukcióból közel 33.000 lej gyűlt be. A legmagassab összeget, 4.000 lejt, Miklós Edit 2014-es Sochi olimpiai emlékérmére ajánlották, ami ugyancsak az eddigi kilenc jótékonysági aukciók legmagasabb áron elkelt aukciós tárgyának számít.

A IX. Jótékonysági Katalin-bál bevételéből több célt is támogatnak. A Csíksomlyói Szent István Gyermekotthon fűtésrendszerének korszerűsítéséhez beszerzik a szükséges fűtőtesteket, illetve a Caritas Otthongondozó – “Meleg étel időseknek” program megvalósításához szükséges eszközöket. Ezáltal 520 időshöz jut el a mindennapi meleg étel. Emellett ágyneműk elkészítéséhez szükséges speciális textíliákat illetve "No contact" lázmérőket vásárolnak a a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Újszülött osztályának - tájékoztattak a szervezők.

Hargita Népe