Hírek

Fókuszban a magyar filmek a Csíki Moziban

Premierekkel készülnek a Magyar Filmnapok szervezői: a hétvégén a Csíki Moziban fogják először vetíteni a Székelyföldi Legendárium rajzfilmsorozat második évadának öt új részét, illetve Romániában először mutatják be Gerebics Sándor Carte Rouge – Vörös térkép című filmjét, amely a trianoni békediktátum aláírását megelőző tárgyalások eseményeit mutatja be, pontosabban azt, ahogyan gróf Teleki Pál vezetésével a magyar tudósokból álló csapat elkészítette a Kárpát-medence etnikai viszonyait híven bemutató vörös térképet, a Carte Rouge-t.
Tovább

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Tamási Zsoltot, a katolikus iskola újraalapítóját

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át pénteken reggel a marosvásárhelyi főtéri plébániatemplomban dr. Tamási Zsolt, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium volt igazgatója. A diákokkal teli templomban a kitüntetést Tóth László csíkszeredai főkonzul adta át.
Tovább

Diplomataképző Programjára hirdetett pályázatot a Magyar Diplomáciai Akadémia

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

Példamutató életutak elismerése

Tíz székelyföldi, közösségüket szolgáló személyt tüntetett ki Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a március 15-i magyar nemzeti ünnep alkalmából. Az elismeréseket kedden este Tóth László, Magyarország csíkszeredai főkonzulja adta át a Zengő Térben.
Tovább