Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa tizedik alkalommal szervezte meg a nagy hagyománynak örvendő Jótékonysági Katalin-bált szombaton a Fenyő Hotelben.
– Idén a közel 130 bálozó részvételi díjaiból, a támogatók anyagi hozzájárulásaiból, tombolavásárlásból, valamint a bálon szervezett jótékonysági aukción licitálók nagylelkű felajánlásainak köszönhetően 107 ezer lejt sikerült összegyűjteni – számolt be Bakcsy Tünde, a Csíki Vállalkozók Egyesületének ügyvezetője. 

A jubileumi jótékonysági rendezvénnyel ez alkalommal három célt támogatnak: a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetét 25 ezer lejjel segítik a Dr. Bárányi László Ildikó Terápiás Foglalkoztató Központ megvalósításához szükséges filagória megépítését; a Hargita Megyei Mentőszolgálatot 21 ezer lejjel támogatják egy új, felnőtt intubációs fej, azaz gyakorlóbábu vásárlására; a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház ideggyógyászati osztályát az újonnan megalakuló stroke-osztály korszerű felszerelésének beszerzését pedig 47 ezer lejjel támogatják. December folyamán minden pénzösszeg beérkezik a CSVE számlájára, majd elindítják a beszerzést. A támogatásokat pedig január végén, február elején fogják átadni, tudtuk meg.

Mivel a 107 ezer lej összegyűjtésével meghaladták a három célra begyűjteni kívánt minimális összeget, ami 93 ezer lej volt, a fennmaradó pénzből a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének szeretnének további anyagi segítséget nyújtani. A Csaracsóban épülő Dr. Bárányi László Ildikó Terápiás Foglalkoztató Központ filagóriája mellett integrált játszótéri elemeket is beszereznek. A jó hangulatú eseményen közel negyven tombolajegyet sorsoltak ki, ezek közül 2500 lej volt a legmagasabb értékű, az est folyamán az eredeti felajánlásokon kívül továbbiak is érkeztek: utalványokat és különböző tárgyakat lehetett nyerni.

Kovács Andrea - Hargita Népe