Hírek

Orvosi lakások épülnének Nyárádszeredában

A fiatal orvosok, művészek számára csíkszeredai, gyergyószentmiklósi, krasznai és a Borszéken épülő családi házakhoz hasonlót tervez építtetni a Studium – Prospero Alapítvány Nyárádszeredában is.
Tovább

Változás a fizetési lehetőségekben

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa ezúton tájékoztatja tisztelt ügyfeleit és az érdeklődőket, hogy 2019. december 2-tól megváltozik a konzuli díjak befizetésének rendje.
Tovább

Lezsák Sándor Csíkszeredában: ma ahhoz kell bátorság, hogy kormánypártiak legyünk

Nem mindennapi történeteknek lehettek fültanúi, akik ellátogattak Lezsák Sándor péntek esti előadására Csíkszeredában. A Magyar Országgyűlés alelnöke többek között felelevenítette annak a radírgumiból készült bélyegzőnek a históriáját, amely a rendszerváltás egyik legmeghatározóbb politikai szervezetének, a Magyar Demokrata Fórum megalakulásának egyik kulcseszköze volt.
Tovább

Székelyvarságon felavatták a magyar állam támogatásával felújított iskola épületét

A Hargita megyei Székelyvarságon vasárnap felavatták a helyi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola magyar állami támogatással felújított épületét.
Tovább

Dübörög a székelyföldi gazdaságfejlesztési program

A Pro Economica Alapítvány mindhárom székelyföldi pályázati csomagja sikertörténetnek számít. Maros, Hargita és Kovászna megyében a következő időszakban új élelmiszer-feldolgozó üzemek, vágóhidak és modern szállodák épülnek magyar kormányzati támogatásból. A Székelyföldi Gazdaságfejlesztési Program mintájára idén hirdetik meg a partiumi megyék pályázatait.
Tovább