Hírek

Magyar kormánytámogatás: öt felújított műemlék templomot adtak át Erdélyben

Öt, a magyar kormány támogatásával, a Rómer Flóris Terv keretében felújított római katolikus műemlék templomot szenteltek fel és adtak át vasárnap Erdélyben.
Tovább

Potápi Árpád János: a nemzetpolitika elképzelhetetlen gyerekek és fiatalok nélkül

A nemzetpolitika elképzelhetetlen gyerekek és fiatalok nélkül, ezért a magyar kormány azon dolgozik, hogy javítson a demográfiai mutatókon - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton az erdélyi Maroshévízen.
Tovább

Erdély íze a Gyimesekben

Finom illatok lengték be hétvégén a Gyimesközéplokon, Borospatakán levő Gyimesi Skanzen udvarát, ahol megrendezték a második Taste of Transylvania gasztrofesztivált. A négynapos rendezvényen nemcsak finom falatokat találtak a látogatók, hanem gasztronómiai témájú előadásokon vehettek részt, kulturális programok is voltak, és látványfőzéseket lehetett figyelemmel követni.
Tovább

Magyar állami kitüntetésben részesültek a közösségért nyújtott szolgálatukért

Hat erdélyi személyiség vehette át kedden az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök asszony által adományozott állami kitüntetéseket Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán. A rangos elismerést az erdélyi magyar közösség szolgálatáért érdemelték ki.
Tovább

Centenáriumot ünnepeltek Zetelakán

Szűz Mária születésének ünnepén, Kisboldogasszony napján nagy ünnep volt Zetelakán. Nemcsak a temető mellett lévő kápolna búcsúját tartották, amelyet Kisboldogasszony tiszteletére szenteltek fel, hanem hálát adtak azért is, hogy a település központjában található nagy templomot száz évvel ezelőtt szentelték fel.
Tovább