Az idén immár tizennyolcadik alkalommal adták át a Pápai Páriz Ferenc, erdély neves orvostudósának emlékére alapított díjat Székelyudvarhelyen, vasárnap este a Művelődési Ház koncerttermében.

A Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjainak előadását követően Balla Árpád nyugalmazott székelyudvarhelyi gyermekgyógyász főorvos, az alapítvány elnöke nyitotta meg az ünnepséget. Majd Soós Zoltán csíkszeredai konzul köszöntötte a díjazottakat és a résztvevőket. HIRDETÉS Balla Árpád, az alapítvány elnöke mutatta be az elmúlt évek tevékenységét, feltárva a közönség előtt azt a számos rendezvényt, amellyel az orvosok és gyógyszerészek munkáját támogatták.

Ezek után az egyik díjazott, Szatmári Szabolcs neurológus, illetve a Marosvásárhelyi Orvosi- és Gyógyszerészeti Egyetem tanárának Az idegrendszeri betegségek Pápai Páriz Ferenc szemszögéből című előadása következett. Az idei évben életműdíjat kapott Dr. Szatmári Szabolcs neurológus főorvos, a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetem II. számú Ideggyógyászai Klinika vezetője, egyetemi előadótanár, Dr. med. Vajda Sándor nyugalmazott szájsebész főorvos, az orvostudományok doktora, fiatal kutató díjat kapott Dr. Szántó Annamária, a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetem Anatómiai Intézete adjunktusa.

Szöveg: Dávid Anna Júlia - szekelyhon.ro
Fotó: Pál Árpád