Ezentúl napköziként is működhet a gyimesbükki óvoda, miután teljes belső felújításon esett át, és étkező-, valamint hálóhelyiségeket is alakítottak ki benne. A beruházást a Magyar Kormány támogatta a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül. A munkálatok értéke 406 ezer lej. 

Teljesen megújult a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskolában működő óvoda a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének megrendelésére, az anyaország Kárpát-Medencei Óvodafejlesztési Programjának jóvoltából. 

A munkálatok befejezését követően kedden avatóünnepséget tartottak, melyen részt vett Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője is, a helyi gyermekek pedig ünnepi műsorral készültek. Mint Oláh Sándortól, az RMPSZ óvodafejlesztés beruházási programkoordinátorától megtudtuk, a beruházás révén többek között az óvoda két foglalkoztató termét újították fel, kicserélték az elektromos hálózatát, új padlóburkolatot helyeztek le, valamint lefestették a falakat. Felújították az gyimesbükki iskolában működő óvodát.

Rendbe tették továbbá a bejárati lépcsőt, ugyanakkor a 750 négyzetméteres udvarra is új térkőburkolatot terítettek. Kiemelte, hogy mindezek mellett egy konyhát, valamint étkező-, és hálóhelyiségeket is kialakítottak, illetve felszereltek. 

„Az egyik legfontosabb hozadéka a beruházásnak, hogy ezentúl hosszú programú, azaz napközis foglalkoztatásra is van lehetőség, hiszen egyre több családban dolgozik mindkét szülő, ezért fontos számukra a gyermekek délutáni felügyeletének megoldása” – emelte ki Oláh Sándor. A beruházás összértéke 406 800 lej, amelyből játszótéri elemekre 32 800 lejt költöttek.

Székelyhon - Barabás Hajnal