Az eseményen Dr. Bálint István, a Bolyai Farkas Elméleti Líceum és Benedek Zsolt, a Református Kollégium igazgatója, majd Flender Gyöngyi konzul és Kirsch Attila baráti köri elnök mondott ünnepi beszédet.

web2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvény, amelyen több, mint háromszáz diák, szülő és tanár vett részt évről-évre megrendezésre kerül, méltóképpen állítva emléket ezáltal a világhírű matematikusnak. Idén rendhagyó módon két Bolyai-kutató is előadással készült, Dr. Körtesi Péter, a Miskolci Egyetem Analízis Tanszékének tanszékvezető-helyettes docense és Dr. Veszely Tibor matematikus, tudománytörténész vezette be a közönséget a Bolyaiak szellemiségébe. Az előadásokat követően a professzorokat - munkásságuk elismeréseként - a szervezők kitüntetésben részesítették.

web1.jpgDr. Flender Gyöngyi konzul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvényen együttműködési megállapodások is születtek, amelyek a Miskolci Ifjúsági Matematikai Egyesület, a Teleki Téka Alapítvány, valamint a Baráti Kör jövőbeli közös munkáját tárgyalják - programok, pályázatok, oktatási projektek és tehetséggondozás témaköreiben. Az esemény zárásaként ezúttal is díjakat és érdemokleveleket adtak át az iskola legjobb tanulóinak. Két kategóriában - kémia és biológia - értékelték a tárgykörben nyújtott legkiválóbb eredményeket, mely esetekben a díjazottak marosvásárhelyi és egyesült államokbeli családi alapítványok pénzjutalmait vehették át.