2017. július 15-én nyitották meg az első alkalommal megszervezett Segesvári Magyar Napokat. A felszólalók között Nyáguly Ferenc főszervező, a Homo Novus Egyesület elnöke, Szakács László szervező, valamint Farkas Balázs ideiglenes ügyvivő méltatta a rendezvény jelentőségét.

Farkas Balázs ideiglenes ügyvivő

A megnyitót követően a konzulátus Kőrösi Viktor Dávid konzulból, Bársonyné Hutyka Gabriella, Nagy László és Zilaji Zsolt ügyintézőkből álló stábja információs standdal vett részt a Segesvári Magyar Napokon, szombat-vasárnap információkkal, játékos kvízzel szolgáltunk az érdeklődőknek. A delegáció vasárnap meglátogatta a keresdi Bethlen-kastélyt, melyet Böjte Csaba atya alapítványa üzemeltet, s jelenleg árva gyermekeknek ad otthont.

 

A Segesvári Magyar Napok kiváló kikapcsolódást jelentett a jelenlévőknek. Gyermekek és felnőttek egyaránt megtalálták a kívánatos programot: fúvósok, középkori öltözék-, tánc-, és harci bemutató, Ferencz Orsolya művésznő előadásában operett várta a nagyközönséget. A rendezvénysorozatot fergeteges rockkoncerttel a Póka Egon Expercience zárta.

Póka Egon Experience, szervezők, valamint a főkonzulátus csapata

 

A fotógaléria ide kattintva tekinthető meg.