2018. március 20-án Magyari Hunor fotóművész „Itt vagyunk” című kiállításának ünnepélyes megnyitóját tartottuk Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának eskütermében. A 15 fotón olyan templomok láthatók, melyek az erdélyi helyi közösségek kezdeményezéséből Magyarország kormányának segítségével újultak meg, hirdetve a magyar nemzet és a történelmi magyar egyházak élni akarását.

Az eseményen köszöntőt mondott Tóth László főkonzul és Kőrösi Viktor Dávid konzul, majd beszélgetés következett a díszvendégekkel, Magyari Hunor fotóssal és Nt. Kántor Csaba püspökhelyettes, esperes úrral.

Tóth László főkonzul elmondta, Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa mindig igyekezett jelen lenni az erdélyi, székelyföldi magyarság kulturális életében, amit a mai tárlat is jelezni hivatott.

Kőrösi Viktor Dávid konzul párhuzamot vont március 15-e, a választások és a templomok megújulása között: mindegyikhez a teljes magyar nemzet összefogása szükséges.

A beszélgetés során fotótechnikai és egyházi érdekességeket tudhattunk meg. Szóba került többek között a Hargita megyei reformátusok helyzete, a szórványmagyarság jövője, valamint az egyház szerepe a nemzet identitásmegőrzésében.